Apeldoorn voor even een winter wonderland

Dinsdag 9 februari 2021

Door Tim Uilen

De redactie van Apeldoorn Direct deelde afgelopen zondag, 7 februari, sneeuwige foto’s tijdens het koude weer. Er volgde een oproep aan jou, de lezer, om te reageren met je eigen foto of foto’s. Op Facebook werd massaal gereageerd en ook via de mail kwamen er foto’s binnen.

De foto’s

Marieke Buitink deelde met ons een foto van het Raadhuisplein. De voetstappen langs het beeld met op de achtergrond het besneeuwde Raadhuis. Ook deelde Anne Mulders met ons een foto vanuit de binnenstad. De ‘Muziektent’ in het Oranjepark is zomers altijd een plek van vele activiteiten, maar is nu akelig stil. Op de achtergrond zie je andere mensen ook rond het park lopen.

Vanuit de Eglantier krijgen we een ander beeld. Hanneke Heinen maakte een foto toen de sneeuw nog onaangeraakt was. Je ziet hele lichte bandensporen op de weg, waarschijnlijk van mensen die er vroeg uit waren. Dan kregen we nog een foto vanuit huis van Eljo Schenau-Klopman. De besneeuwde boom geeft gelijk een verlaat kerstgevoel. Aan de overkant ‘het Kasteel’ met een niet bevroren gracht. Daarnaast stuurde Anneke Buitenhuis nog een foto van besneeuwde bomen op, nog voordat de wind de sneeuw van de takken afblies. Bij Gabrie Boot lag er ook een enorm pak sneeuw, alleen op een onhandige plek. “Gescheiden inzamelen….? Zelfs sneeuw apart”, meldt Gabrie bij de foto.

Ook genieten sommige de dieren buiten. Gerda Vels maakte een foto van een eend die met het koude weer toch lekker buiten zat. Roos Rulkens voerde buiten in de sneeuw een klein vogeltje en ook was de hond van Hieke Goos lekker buiten aan het spelen.

Koude week

De sneeuw heeft ons lekker kunnen afleiden tijdens deze zware tijd, maar het zal nog wel even blijven liggen en daarna zou het maar zo nog heel glad kunnen worden. Ook zal de temperatuur ’s nachts en overdag ruim onder de nul liggen. De temperatuur komt waarschijnlijk vrijdag 19 februari pas weer boven de nul. Kleed je dus warm aan en pas op voor de gladheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!