Apeldoorn zoekt nieuwe stadsrapper

Woensdag 12 juli 2023

Door Redactie

Muzikaal, creatief met woorden en afkomstig uit Apeldoorn? Misschien word jij dan de nieuwe stadsrapper van ‘de hoofdstad van de Veluwe’. De dienst van Marco ‘Marcos’ Nimani zit er in september op, hij nam het stokje destijds over van Dani Apeldoorn.

Unieke kans

De commissie Stadsrapper van Apeldoorn is momenteel op zoek naar een nieuwe ambassadeur voor de gemeente. Als Stadsrapper heb je de unieke kans om actuele Apeldoornse thema’s onder de aandacht te brengen bij jongeren en tegelijkertijd de urban scene van Apeldoorn te promoten. Dit is jouw kans om impact te maken en de fakkel over te nemen.

Veel evenementen

Daarnaast krijg je de kans om jezelf te laten zien op verschillende Apeldoornse evenementen. Marcos pakte deze kansen met beide handen aan: “Ik heb op veel Apeldoornse evenementen een steentje bij mogen dragen, van events voor goede doelen tot festivals zoals bijvoorbeeld het Maaiveld-festival.” Na een inschrijfronde met meerdere kandidaten, kreeg Marcos de eer om zich te laten zien. Stadsrapper van je eigen stad wordt je niet zomaar. “Ik ben stadsrapper geworden doordat ik mijzelf vorig jaar heb aangemeld. Vervolgens hebben we een paar gesprekken gehad en ben ik uiteindelijk verkozen als stadsrapper!”

Verbinden

De gemeente is nu druk met het zoeken van een opvolger. De (bijna) voormalig stadsrapper heeft een aantal tips: “Ik zou mijn opvolger meegeven om vooral met andere artiesten samen te werken en er naar streven om de Apeldoornse rap scene veel dichter bij elkaar te krijgen. Ik denk dat dat mij ook is gelukt tijdens mijn periode als stadsrapper en daar ben ik erg trots op!”

Verwachtingen en beloningen

De nieuwe Stadsrapper wordt verwacht minstens vier keer per jaar op te treden en op eigen unieke wijze uiting te geven aan actuele onderwerpen. Daar tegenover staat begeleiding door de creatievelingen van Gigant, de kwartiermaker Urban en een adviseur Cultuur van de gemeente Apeldoorn. Bovendien is er een honorarium van €1500 en een speciaal budget voor coaching en talentontwikkeling.

De benoeming geldt voor één jaar. Ben je minimaal 18 jaar en woon je in de gemeente Apeldoorn? Dan is dit je kans om podiumervaring op te doen en zichtbaar te worden. Meer informatie vind je op de website van de gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!