Apeldoorners die zich onderscheiden

Dinsdag 30 november 2010

Door apeldoornextra

Foto: Maarten Sprangh

Het Heldengala beleefde op zaterdag 20 november zijn tweede editie in een bomvol Gigant. Hier werden tien toppers, mensen, organisaties en bedrijven beloond voor het werken aan een mooier, leuker of beter Apeldoorn.

Er heerste een sfeer van: zo kan het ook in Apeldoorn. Dit is het resultaat van Apeldoorners die zeggen: ’t kan anders en dat zullen we met elkaar laten zien!

Presentator Ruud Veltenaar zorgde samen met juryvoorzitter Jacqueline van den Brink voor de toelichting op de nominaties en de bekendmaking van de winnaars. Ze hadden oog voor details, mogelijk iets teveel. Wel sloeg de vonk van optimisme en enthousiasme over op de zaal.

De stemming

Apeldoorn heeft gekozen. Apeldoorners werden op alle mogelijke manieren opgeroepen om vooral te gaan stemmen. Hiernaast velde een deskundige jury een oordeel. Niemand kan zeggen dat er niet gewikt en gewogen is en dat de winnaars geen grote bijdrage aan Apeldoorn en zijn uitstraling hebben geleverd.

En de helden zijn: Fred de Graaf, Sparta, Paul Blokhuis, Rabobank Apeldoorn, Apenheul, Martins Brasserie, Gigant, Anne Terpstra, Drakenbootfestival en Joji Na.

De Jury

De jury stelde vast dat Apeldoorn heel wat mensen telt die zich onderscheiden. Moeilijke keuze dus, maar uiteindelijk vooral een gewetensvolle afweging.

De jury bestond uit: Jacqueline van den Brink, Dick van Dijk, Frank Reinders, Micheline Tasseron en Chris Wolters.

Naast de vakjury was er een publieksjury. Het totaal aantal stemmen was 5: 4 stemmen van de vakjury en 1 van de publieksjury. Elke stem telde voor 20 procent. Bij een gelijke uitslag was de stem van de publieksjury doorslaggevend. Dat was in 2 categorieën aan de orde.

Wil je meer weten over dit echte Apeldoornse gala, de winnaars en de jury? Lees ApeldoorNEXTra!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!