Apeldoorners krijgen inkijkje in bouwplannen ‘De Hoofdstraat’

Zondag 14 februari 2021

Door Tim Uilen

Tim Uilen

De projectontwikkeling voor het lege terrein tegenover de McDonalds aan de Hoofdstraat loopt al een tijdje. De bouwplannen zijn nu voorgelegd aan Apeldoorn. Het bouwplan en bebouwingsoppervlakte sluiten niet aan op het geldende bestemmingsplan. Hierbij gaat het om de woontoren binnen het project, hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

‘De Hoofdstraat’

Het plan voor ‘De Hoofdstraat’ zal 139 woningen hebben die variëren van 50 vierkante meter tot 130 vierkante meter in grootte. Daarnaast is er op de begane grond 2.600 vierkante meter vloeroppervlakte voor commerciële ruimtes. Het project sluit aan bij de veranderingen die de Apeldoornse binnenstad doormaakt, oftewel ‘Het Stadspark van Apeldoorn’ project. Van Berlo Ontwikkeling B.V. en Nikkels projecten B.V. gaan in samenwerking het project ontwikkelen. Op 8 maart 2019 heeft het project het startsein gekregen en zou in 2020 moeten beginnen met bouwen. Het ontwerp is toen deels aangepast, er is meer groen toegevoegd en 19 nieuwe woningen.

Door deze veranderingen zal de woontoren nu meer dan 15 meter boven de Kadaster-toren en de Koningshavenflat staan. De woontoren zal 70 meter hoog worden en is dan 5 meter kleiner dan kantoorgebouw La Tour, het hoogste gebouw van Apeldoorn. Daarnaast gaat een bedrijf elektrische deelmobiliteit aanbieden voor de bewoners. Dit zal een proef zijn waarbij de bewoners 2 jaar gratis gebruik kunnen maken van elektrische deelauto’s. Het doel is om begin 2022 te beginnen met bouwen. De bouwperiode zal iets meer dan 2 jaar duren.

Bezwaar

Bezwaar maken kan nog tot 17 maart. Je kunt online een formulier invullen door in te loggen met je DigiD. Daarnaast kan je een brief sturen naar de gemeenteraad onder de vermelding ‘zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Hoofdstraat-hoek Kanaalstraat’. De brief moet je handtekening, naam, adres en woonplaats bevatten. Als laatste kan je ook telefonisch bezwaar maken door een afspraak in te plannen met mevrouws M. Kuipers via telefoonnummer 14055.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!