Apeldoorners verdeeld over vertrek Xenos

Dinsdag 13 maart 2018

Door Redactie

De Xenos gaat verdwijnen uit het straatbeeld. Dat werd vandaag (dinsdag 13 maart) bekendgemaakt. Bijna twee derde van de Xenos-winkels wordt over een tijdje omgebouwd tot de winkelformule CASA. Dit is een interieurwinkel die momenteel nog niet in Nederland zit.

,,Jammer dat de Xenos weggaat”, vindt Lionel Kistemaker. ,,Ik kom er niet heel vaak. Maar als ik er kom voor bijvoorbeeld houten borden Halloween spullen. En soms koop ik er bekers.” Amy Schinkel sluit zich daarbij aan: ,,Xenos weg?! Dat is toch de guilty pleasure van iedereen die van winkelen houdt?! Ik kocht er vaak fotolijstjes, leuke spelletjes voor in huis en aparte dingen die je nergens anders kon krijgen.”

Ook Cynthia Coenraad is het daarmee eens. ,,Ik vind het wel jammer. Het is een leuke winkel voor kleine hebbedingetjes of cadeautjes voor een leuke prijs.” Marloes Maasbommel komt ook graag voor dat soort spullen bij de Xenos. ,,Om bijvoorbeeld een themahoekje in te richten, zoals een paashoek of een herfsttafel. Het nieuw te komen Casa ken ik verder niet. Op dit moment trekt het me dan ook nog niet om dan daar heen te gaan, maar we gaan het zien.”

Toch zijn er ook andere geluiden. Bea Esman is er niet rouwig om. ,,Ik kwam er de laatste jaren niet meer. Alles wat je daar vindt, vindt je bij de Action vele malen goedkoper. Xenos is niet onderscheidend. Een beetje supermarkt, een beetje huishoudelijke artikelen, een beetje meubels, een beetje oosters. Van alles en beetje, maar niet speciaal. Ik zal het dus niet missen.” Martin de Bes heeft ook een uitgesproken mening over de winkel: ,,Prima dat Xenos weggaat. Ik zal de kakofonie van geuren daar absoluut niet missen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!