Apeldoornse architecten in finaleronde verkiezing mooiste gebouw van Nederland

Dinsdag 21 februari 2012

Door Redactie

Thea van den Heuvel / DaPh

De jaarlijkse verkiezing van het mooiste gebouw van Nederland is weer van start gegaan. Aan deze verkiezing doet ook het Apeldoornse bedrijf AReS Architecten mee. Zij zitten met hun bureau gevestigd in het ACEC Gebouw.

Het bedrijf moet als klein bureau daarbij opboksen tegen bureaus die in omvang wel 50 maal groter zijn, maar men zit inmiddels bij de Top 3 (van de 309 inzendingen).

Het ontwerp en het gebouw dat AReS Architecten in de strijd heeft gegooid is het bedrijfspand van Futurumshop aan de Europaweg in Apeldoorn. Futurumshop, is een succesvolle online sportretailer. Opvallend zijn niet alleen de grote glazen gevel over de volle breedte van het pand (de hoogte en de op maat gemaakte gevelpanelen), maar ook de muur van 12 zeecontainers.

Opvallend is dat één container een volledig glazen wand heeft en dat alle andere containers ‘slechts’ een deur van glas hebben. Door het gebruik van één kleur voor zowel de binnen- als buitenkant en door de volledig glazen wand heeft deze container, die dienst doet als vergaderruimte, tijdens de bouw de bijnaam ‘Vissenkom’ gekregen.

Kenmerkend voor het pand is de kracht dat het uitstraalt door het gebruik van speciaal gevormde metalen panelen, waardoor de buitenkant een bijzonder aanzien heeft, zeker op een bedrijventerrein. Deze kracht wordt binnen nog benadrukt door het gebruik van ruwe materialen en het zichtbaar blijven van alle leidingen en constructies.

Om dit Apeldoornse bureau en dit Apeldoornse bedrijfspand te laten winnen, kan er nog gestemd worden. Met enige trots voor onze gemeente en dit Apeldoornse architectenbureau mogen we dat natuurlijk best aan u vragen.

Hier kunt u stemmen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!