Apeldoornse Bianca Smink finalist Golden Service Awards 2020

Vrijdag 20 november 2020

Door Amrutha Mol

De jury van de Golden Service Awards heeft de 20 finalisten bekendgemaakt. In elke categorie, Schoonmaker, Schoonmaakteam, Glazenwasser en Leidinggevende van het Jaar 2020, zijn 5 finalisten in de running. En daaronder ook de Apeldoornse Bianca Smink.

Bianca Smink werkt bij Augias Schoonmakers en is kwaliteitsmanager/rayonmanager. Bianca denkt volgens de jury altijd in oplossingen. “Ze gaat geen uitdaging uit de weg. Hierbij denkt zij vanuit de cirkel van invloed. Welke positieve invloed kan ik uitoefenen om medewerkers en organisaties te bewegen. Hierdoor heeft zij 100% personele bezetting gehaald en zijn er nooit openstaande gaten in de planning.”

Grote eer

Bianca zegt: “Ik vind het een grote eer dat ik genomineerd ben voor deze prijs. Mijn directeur heeft een stukje over mij geschreven en dat raakt mij wel heel erg. Ik hoop op de winst en ik vind het wel mooi dat we op deze manier een kleiner bedrijf wat meer op de kaart kunnen zetten. Wij werken met het thema ‘geliefd’. Dus we geloven dat we met respect en een beetje liefde samen met klanten en medewerkers verder kunnen komen.”

Warm bad

De jury meldt ook: “Formeel is Bianca woensdag de gehele dag vrij en ook op vrijdagmiddag. In de praktijk komen op deze dagen de mails gewoon voorbij en is zij telefonisch goed te bereiken. Ook voor een praatje pot. Het resultaat hiervan is dat medewerkers zich ten alle tijden gehoord voelen en Bianca een warm bad voor hen creëert waarin medewerkers kunnen excelleren. Tevens ontstaat er op deze manier een sfeer van ‘jij bent er ook altijd voor mij, dus ik laat je niet in de steek’.”

In de evaluatie met opdrachtgevers worden er vaak complimenten gegeven over Bianca dat zij zichtbaar is, mouwen opstroopt, mentaliteit heeft, maar ook het overzicht kan bewaken voor de langere termijn. Kwaliteit is door haar manier van aanpak ruim voldoende omdat de wisselingen in de teams minimaal zijn en het ziekteverzuim is 2.2%.

Jury op werkbezoek

De juryleden hebben nu dus de finalisten gekozen. Na deze ronde bezoeken de juryleden alle genomineerden. Op 3 december worden de prijzen uitgereikt. Niet alleen de Schoonmaker van het Jaar, maar ook het Schoonmaakteam, de Leidinggevende, én de Glazenwasser van het Jaar worden dan gekroond.

Op basis van diverse criteria werden de kandidaten beoordeeld, waarna de jury vijf finalisten per categorie selecteerde om door te gaan. Dat betekent niet dat de afgevallen kandidaten niet goed waren, benadrukt de jury. Integendeel. “Uit de vele en hartverwarmende inschrijvingen blijkt dat er veel toppers in de schoonmaakbranche rondlopen. Ze zijn echt het gezicht van ons vak en we mogen terecht trots zijn op hen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!