Apeldoornse Cathelijne Isabelle (16) lanceert solo-single

Donderdag 2 december 2021

Door Dione Lam

Op 16-jarige leeftijd je eigen solo single online zetten, dat heeft de Apeldoornse Cathelijne voor elkaar gekregen. De track genaamd ‘No More’, is een up-tempo nummer over een break-up. Ik sprak met Cathelijne over haar ervaring.

Hoe is het om je eigen lied te maken?

“Ja, eigenlijk best bijzonder. Natuurlijk niet iedereen van mijn leeftijd die doet dat en heel veel beginnen ook pas later met hun eigen 1e single, maar dat vind ik eigenlijk wel heel vet dat ik dat nu dus al heb en kan zeggen dat ik mijn eigen lied heb op 16-jarige leeftijd.”

De tekst

“Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik op de tekst ben gekomen, haha! Ik ben op mijn 13e begonnen met het schrijven van dit lied, toen heb ik hem afgemaakt in de studio toen ik 15 was en inmiddels ben ik nu 16. Ik dacht toen waarschijnlijk gewoon, omdat er toen zo veel liedjes over liefde gingen, “Nou laat ik er ook eentje over schrijven!” De tekst gaat eigenlijk over een relatie die is stuk gelopen, niet in de verdrietige zin, maar meer dat je eigenlijk veel beter af bent zonder diegene. Dat je diegene eigenlijk gewoon helemaal niet meer nodig hebt. Mijn vrienden en familie vonden het een enorm mooi nummer. Ze zaten ook naast mij in de studio en hebben het hele proces meegemaakt, maar die zijn ook echt enorm trots op mij.”

Hoe nu verder?

“Ja, ik ga zeker nog veel meer muziek produceren! Ik ben al wel aan schrijven, maar ik weet nog niet zeker of het mijn 2e single gaat worden. Ik zit nu in mijn examenjaar van 5 HAVO en na dit jaar ga ik een tussenjaar nemen, zodat ik mij volledig kan richten op mijn muziek. Ik ben nog gewoon verder aan het schrijven en, ja, dan zie ik wel verder!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!