Apeldoornse creatieven zetten zich in voor Home-Start

Zaterdag 29 mei 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

28 mei jl. werd weer een succesvol project van Nood-Zaak.nl opgeleverd. Opdrachtgever Home-Start liet in een prachtig fotoboek vastleggen wat Home-start is en doet. In artcafé SamSam werd het eerste exemplaar aan wethouder Paul Blokhuis overhandigd.

Vrijwilligers van Home-Start bieden praktische hulp, ondersteuning en vriendschap aan ouders met jonge kinderen op een laagdrempelige manier. Dat is de basis van Home-Start en is precies wat in het boek wordt weergegeven. Op de Beursvloer van afgelopen jaar kwam Home-Start in contact met Nood-Zaak.nl. Nood-Zaak brengt creatieve Apeldoornse vrijwilligers en stichtingen of verenigingen met een klus bij elkaar. Hiervoor beheren zij een pot met vrijwilligersuren.

Home-Start meldde haar project aan bij Nood-Zaak.nl: een fotoboek om te laten zien van wat Home-Start is en wat zij doet voor gezinnen. Nood-Zaak.nl nam het project aan, bracht in kaart welke professionals nodig waren en bracht hen in contact met Apeldoornse creatieven Reinier Groenendijk (tekst), Peter Vroon (foto’s), Martin de Bes (vormgeving), Judi Wammes (fotostyling) en Sylvia van den Beuken (projectleiding). Zij gingen met elkaar aan de slag en kwamen tot een prachtig resultaat.

Vrijwilligers hard nodig
Tijdens de bijeenkomst in SamSam benadrukte Blokhuis, die onder andere jeugd in zijn portefeuille heeft, het belang van initiatieven als Home-Start. “Ik ben overtuigd van het belang van Home-Start, veel inwoners hebben behoefte aan dit soort ondersteuning. Het is mooi dat er vrijwilligers zijn die willen helpen.” Na de presentatie sneden de creatieven samen de taart aan en kon iedereen het boek bewonderen.
Ben jij een Apeldoornse creatief en wil je uren ter beschikking stellen voor Nood-Zaak.nl of heb je juist een project dat je wilt aanmelden? Doe dit dan via www.nood-zaak.nl.

Foto: Joke de Wolde

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!