Apeldoornse jeugd vooral blij met Domien in het glazen huis

Vrijdag 10 november 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Ondanks de kou kwamen veel mensen af op de bekendmaking van de 3FM-dj’s op het Marktplein gistermiddag, donderdag 9 november. De vriendinnen Marle Eijkelkamp, Mel Jeanson en Juliët Teger wilden heel graag dat Domien één van de dj’s zou worden. Mel: ,,Ik woon hier dichtbij en ik ben zeker iedere dag aanwezig bij het Glazen Huis.” Ook op social media bleken de luisteraars van 3FM blij met Domien, al wordt er ook al veel gesproken over een ’topteam’.

Jarne Theunissen vindt het superleuk dat Serious Request naar Apeldoorn komt. Na de bekendmaking vertellen Caitlin van der Peppel, Alyssa Jansen en Willian Metselaar dat zij het supergaaf vinden dat Domien in het huis gaat. Voor Domien zelf is het onwerkelijk: ,,Ineens is het zover en sta ik hier, voor de 4de keer. Ik heb best de zenuwen, want het went nooit. Toch zeg ik, laten we maar beginnen.” Angelique en Sander, de andere 2 dj’s die het glazen huis van 3FM ingaan, bereiden zich voor op weinig slaap en veel plaatjes draaien.

3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request 2017 zet de bij jongeren populaire radiozender 3FM zich ieder jaar, in samenwerking met het Rode Kruis, in voor een stille ramp. Dit jaar voeren de 3FM dj’s actie om de crisis verscheurde families weer samen te brengen. In Conflictgebieden zoals Nigeria en de Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders en andere familieleden. Met de opbrengst van 3FM Serious Request zijn Rode Kruis-hulpverleners in staat vermiste kinderen op te sporen en met hun familie samen te brengen.

Apeldoorn maakt zich op voor de week van 18 tot en met 24 december. Vele acties zijn ontplooid en het ingezamelde geld wordt persoonlijk, of in groepsverband naar het Glazen Huis gebracht. Ook zal er vanuit heel Nederland bezoekers worden getrokken om hun bijdrage af te geven. Kortom: de mensen zijn welkom, het Glazen Huis is opgewarmd en de dj’s hebben er zin in.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!