Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoornse journalist zorgt voor landelijk nieuws en kamervragen

Zondag 19 februari 2012

Door Redactie

Zo dacht je als journalistist dat je even een ongeluk kon filmen, zo werd je plotseling gearresteerd, omdat je weigert een ID te overhandigen. Misschien een beetje flauw en kinderachtig van de journalist en oom agent, maar als je vervolgens ook nog na arrestatie door een agent wordt uigemaakt voor “gehaktbal en smerige hond”, kan men zich de verontwaardiging van journalist Niels Damstra enigszins voorstellen.

Wat in eerste instantie een flauw voorvalletje lijkt, blijkt plots landelijk nieuws. Nu.nl pakte het op en sprak hierover met Groen Links-kamerlid Tofik Dibi. Hij reageert verbaasd en ziet de actie van de agent richting Damstra als een structureel probleem. Dibi neemt het zelfs zo hoog op dat hij Ivo Opstelten kamervragen gaat stellen over de structurele tegenwerking van journalisten. “Het wordt tijd dat we de politie overtuigen van het belang van persvrijheid en het belang van nieuwsgaring,” aldus Dibi tegen Nu.nl.

Damstra is boos, maar wacht het vervolg rustig af. De Politie Noord Oost Gelderland zit vol op de zaak. Zelf kan de politie niet verklaren waarom de camera in beslag werd genomen. Hierover blijft het rapport van oom agent in gebreke. Inmiddels zit Damstra wel zonder camera en dus zonder werk, niet blij en af te wachten.

Dit verhaal krijgt dus nog zeker een vervolg.

Lees hier de artikelen van de landelijke pers:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?