Apeldoornse Muziek Urn in strijd om Afscheidsprijs

Vrijdag 21 juli 2017

Door Redactie

De Muziek Urn

Iedere twee jaar maken grensverleggende initiatieven omtrent uitvaart afscheid kans op de Afscheidsprijs die in het leven is geroepen door Yarden. Dit jaar wordt de Afscheidsprijs voor de 8e keer uitgereikt. Het Apeldoornse initiatief de Muziek Urn doet mee met deze bijzondere wedstrijd en maakt dit jaar kans op de Afscheidsprijs.

De Muziek Urn is een hele nieuwe, bijzondere asbestemming. ,,Wij vonden alle urnen nogal op elkaar lijken. Daarnaast waren ze direct herkenbaar als urn. Ons leek het mooier om iets te maken dat in ieder interieur past en dat niet uitstraalt dat het om een urn gaat”, zo zegt Andreas van Beek de initiatiefnemer van de Muziek Urn. Het bijzondere aan de Muziek Urn is dat niet alleen de as van de overledene in de urn wordt bewaard. Los daarvan kan er namelijk ook muziek in bewaard worden. Zodra het eikenhouten kistje opengaat klinkt muziek. De muziek van de uitvaart, de favoriete muziek van de overledene. Alles is mogelijk. Ook kunnen er wat spulletjes en een foto van de overledene in het kistje worden bewaard. Zo is het een kistje vol herinneringen.

Waarom muziek?
Muziek is voor iedereen belangrijk. Aan iedere blije, verdrietige of bijzondere gebeurtenis kun je wel een liedje koppelen. Welk nummer werd er gedraaid toen je trouwde? Wat was het mooiste nummer bij de uitvaart? Muziek is emotie en is vol van herinneringen. Op het moment dat je behoefte hebt aan troost doe je het kistje open en klinkt de muziek. Zo is de overledene op dat moment weer even heel dichtbij.

Stemmen
De Afscheidsprijs bestaat uit twee verschillende prijzen. De juryprijs en de publieksprijs. Het publiek kan tot en met 31 augustus zijn stem uitbrengen. Vind je de Muziek Urn een mooi initiatief en wil je stemmen? Dan kan dit op www.afscheidsprijs.nl/muziekurn/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!