Apeldoornse tennisclub ALTV Daisy in de Eredivisie “Je merkt dat het leeft in de stad!”

Maandag 27 mei 2024

Door Kevin van Es

Op het sportpark aan de Callunalaan komen de spelers van tennisvereniging ALTV Daisy samen voor de laatste training. Afgelopen weekend is het Eredivisie-avontur van de Apeldoornse tennisclub van start gegaan. De Apeldoornse tennisser Rose Marie Nijkamp (18) en de Zwolse Sarah van Emst (19) vertellen meer over het unieke van Daisy en de voorbereidingen richting de start van het seizoen.

Voor Rose Marie wordt het niet haar eerste Eredivisie-seizoen: “Vorig seizoen heb ik ook Eredivisie gespeeld, met Baarn. Dit jaar mag ik met mijn ‘thuiscluppie’ spelen.” Ook van Emst heeft Eredivisie-ervaring: “Ik heb vorig jaar bij ALTA Amersfoort gespeeld. Daarnaast heb ik hier hoofdklasse gespeeld, zo ben ik met trainer Jörgen (ten Hove) in contact gekomen en besloten om met Daisy de Eredivisie in te gaan.”

Eigen stad

Het is dus niet haar eerste seizoen op het hoogste niveau, maar de competitie ingaan met een club uit ‘haar’ stad noemt Nijkamp ‘heel vet’. “Vorig jaar zijn we gepromoveerd van de hoofdklasse naar de Eredivisie. Vroeger hadden we tennisclub De Manege, nu hebben we met Daisy een nieuwe Apeldoornse naam op het hoogste niveau. Je merkt dat het leeft in de stad, dat geeft nog meer energie!”

Ook Sarah blikt met een goed gevoel vooruit: “Het is hartstikke leuk om voor Daisy te spelen, ik heb goede herinneringen aan de vereniging. We hebben er veel zin in.” Rose Marie omschrijft Daisy als haar thuisclub. “Iedereen kent elkaar en er hangt altijd een goede sfeer op het park. Het team is supportive en voelt als een familie.”

Na een periode vol trainingen en voorbereidingen oefent het team openbaar, op het complex van Daisy. Zo kunnen de vrienden en partners van Daisy nog een laatste glimp van het team opvangen voor het seizoen van start gaat.  “Het is niet spannend, maar het brengt wel een bepaald gevoel met zich mee. Voor zoveel mensen spelen is altijd al een droom voor mij.” Die droom moet nog uitkomen, het duo omschrijft de huidige periode als het begin van iets moois. 

“We kennen elkaar allemaal, sommige hebben hier hoofdklasse gespeeld en de andere kennen we van het KNLTB. Dat helpt om elkaar er als team doorheen te slepen,” vertelt van Emst. Het is wel nieuw: het is wel anders, ik denk dat je het moet zien als een kleine Federation Cup of Davis Cup, hier moet je ook als team fungeren. 

Spanningen voelen de topsporters niet. “Laat maar komen,” aldus van Emst.

Kia Eredivisie Gemengd

De Kia Eredivisie Gemengd is de hoogste Nederlandse competitie voor gemengde tennisteams. Acht teams strijden van mei tot juni om de nationale titel. Elk team bestaat uit vier spelers: twee mannen en twee vrouwen. Tijdens elke ontmoeting tussen twee teams worden er zes wedstrijden gespeeld: twee heren enkelspelen, twee dames enkelspelen, één heren dubbelspel en één dames dubbelspel.

De huidige editie van de Eredivisie Gemengd begon voor Daisy op zaterdag 25 mei. In het eerste weekend werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen Naaldwijk en met 5-1 gewonnen in en tegen Amstelpark. Op zaterdag 1 en zondag 2 juni is het team voor het eerst op Apeldoornse bodem te bewonderen!

De play-offs, waar de vier beste teams om de titel strijden, vinden plaats in het weekend van 8 en 9 juni bij H.L.T.C. Leimonias, de regerend landskampioen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!