Apeldoornse uitjes genomineerd voor ANWB’s leukste uitje van Nederland 2021

Vrijdag 30 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Ondanks dat bezoekers waarschijnlijk wat minder bezoekjes hebben gebracht aan hun favoriete uitjes, houdt de ANWB dit jaar ook weer de verkiezing voor ‘Het Leukste uitje van Nederland’. Verschillende Apeldoornse uitjes zijn genomineerd. Zo zijn de Apenheul, Julianatoren en Het Nationale Park de Hoge Veluwe genomineerd in de categorie ‘Leukste uitje van Nederland van 2021’ en maken de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, ZERO055 en het Kröller-Müller Museum kans om het ‘Leukste uitje van de Provincie van 2021’ te worden.

Dit is een prijs van de ANWB die jaarlijks wordt uitgereikt. De ANWB zegt over deze prijs: “Het is een bijzonder jaar in verband met het coronavirus. Er waren maanden dat alle pretparken en andere locaties voor een uitje dicht zaten, maar gelukkig is het weer mogelijk om eropuit te gaan. Ondanks de coronamaatregelen kun je er nog steeds een leuk dagje uit hebben.” Voor de categorie ‘Leukste uitje van Nederland’ gaat het om uitjes met minimaal 45.000 bezoekers per jaar en dit moeten uitjes zijn met een landelijk karakter.

Pretpark in coronatijd

Corine Punt van de Julianatoren zegt: “Wij zijn hier bij de Julianatoren heel erg blij met de nominatie voor Leukste uitje van Nederland! Hopelijk winnen we de prijs voor ‘Leukste uitje van Nederland’. Wij zijn leuk voor kinderen, er is van alles te beleven en we hebben leuke karakters en thema’s. De thema’s bij ons variëren van dino’s, cowboys en piraten tot vliegen. Daarnaast zijn wij ook nog eens een compact pretpark, dus je hoeft niet ver te lopen.”

De Julianatoren heeft het wel even zwaar gehad aan het begin van de intelligente lockdown. Zo zegt Corine Punt: “We waren helemaal klaar voor het seizoen maar toen moesten we helaas dicht. Dat was erg jammer, maar toen we weer open mochten hebben we alle corona maatregelen in acht genomen en zijn we gaan werken met, onder andere, reserveringssystemen. Wel hadden we minder mensen op bezoek dan voor de coronatijd. Normaal gesproken mochten er 6000 mensen in het park. Dit werd nu teruggebracht naar 2000. Maar het had erger gekund, dus wij zijn blij dat we ondanks de maatregelen toch nog een goede zomer hebben gehad.”

Uitslag

De zeskoppige vakjury heeft per provincie een top 12 gemaakt en het publiek mag nu stemmen wie zij het leukste uitje vinden. Stemmen op jouw favoriete uitje kan hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!