Arjen Davidse stapt op als directeur Gigant

Maandag 23 juli 2018

Door Redactie

Na net iets meer dan een jaar directeur te zijn geweest van Gigant, heeft Arjen Davidse besloten dat het mooi is geweest. Hij stapt per 1 oktober op. Dit maakt hij bekend in een brief aan onder meer de directie van het Cultuurkwartier.

Davidse heeft ‘ja’ gezegd tegen een naar eigen zeggen ‘zeer uitdagend en aantrekkelijk aanbod elders’. ,,Dat ik Gigant ga verlaten doet pijn”, meldt hij in de brief. ,,Niet eerder had ik namelijk zo’n leuke baan, met zo’n fijn team, in zo’n leuke omgeving.” Hij vervolgt: ,,In het afgelopen jaar heeft Gigant grote stappen voorwaarts gezet. Op alle fronten gaat het momenteel heel goed: bezoekersaantallen stijgen, net als omzetcijfers, imago en zichtbaarheid in stad en regio is fors gestegen; er wordt veel en vaak en positief gesproken over wat er gaande is bij ‘het nieuwe’ Gigant. De fusie – en daaropvolgende reorganisatie – is een succes gebleken. Het sinds de fusie samengevoegde team staat weer volledig in zijn kracht, straalt vertrouwen, trots en zin in de toekomst uit.” Toch wil hij hiermee niet zeggen dat het ‘af’ is. ,,Dat is het namelijk nooit, maar Gigant staat er op dit moment simpelweg heel goed en sterk voor. Klaar voor een mooie, verdere toekomst, vol perspectief.”

Wat hij nu dan gaat doen? ,,Ik ben gevraagd om directeur-bestuurder te worden van ‘Het Cultuurgebouw’ in Haarlemmermeer”, licht hij toe. ,,Ook het resultaat van een recente fusie, maar dan een nog veel complexere dan bij Gigant het geval was: Het Cultuurgebouw is het geheel van Schouwburg, Bibliotheek, Centrum voor Kunst & Cultuur, Poppodium, Filmhuis, Kunstgalerie en Centrum voor Architectuur in groeigemeente Haarlemmermeer (tussen Amsterdam en Haarlem, met onder andere Schiphol binnen de gemeentegrenzen) en is gevestigd in een gigantisch nieuwbouwcomplex in centrale kern Hoofddorp. Daarnaast kent het ook nog diverse grote en kleinere dependances in de overige woonkernen in de gemeente. Een enorme uitdaging kortom, waar ik mij straks op mag gaan storten.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!