Asselsestraat pakt weer uit met Summerfair

Zaterdag 16 juni 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Een gezellige drukte, drommen mensen schuifelen langs de gezellig ingerichte kramen. Van het Leienplein tot de parkeerplaats bij Middelink bieden de winkeliers hun waren op bijzondere wijze aan. Ook creatievelingen staan er om hun creaties te koop aan te bieden. De jaarlijkse Summerfair is vandaag (zaterdag 16 juni), de dag voor Vaderdag, een mooie gelegenheid om iets speciaals te doen voor de vaders. Maar er is meer. De hele dag is er muziek en er is een ruim aanbod van hapjes en drankjes.

Ook aan de kinderen is gedacht. Op de parkeerplaats bij Middelink is een speciaal kinderplein ingericht met Bungee-trampoline springkussen, een draaimolen en de kids kunnen geschminkt worden. Bij Bakken & Zo kunnen kinderen gezellig samen cupcakes versieren.

De stemming zit er goed is, aldus Marieke van den Ende van damesmode accessoires Ornamento: ,,Er is een goede vibe en het is gezellig. We doen nu voor de tweede keer mee. Voorheen sloten we aan bij Keymusic Apeldoorn. Nu zelfstandig. Hartstikke leuk.” Ook Marco Hoogen Stoevenbelt van Henri Bloem ziet het zitten: ,,Ik vind het belangrijk om hierbij aan te sluiten. Het zorgt voor eenheid in onze winkelstraat.” Arthur Abeleven proeft de olijfolie van Lados: ,,Jarenlang stond ik zelf op deze markt bij de bijenkraam. Die is er nu niet. Maar het is gezellig.” Zijn vrouw knikt en neemt nog een stukje stokbrood gedrenkt in de olijfolie. De Griek Adonis Labos uit Deventer biedt de olie en balsamico aan in samenwerking met Henri Bloem.

Het weer was perfect voor de Summerfair, het aanbod was divers en het bezoekersaantal was goed te noemen. Al met al belangrijke randvoorwaarden voor een goede sfeer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!