B-movie orchestra: beter dan de film

Maandag 2 april 2012

Door Rob Feber

Henk Schrier

Negen mannen in een donkergrijs pak met een zwart stropdasje in een enkele knoop en één vrouw ( de ander was ziek) met een korte jurk en zonder panties. B-movie orchestra: een trip langs, pak ‘m beet, 40 jaar b-fims. Als je je van te voren een beetje inleest in wat deze band in zijn mars heeft, dan schrik je. Het volgende staat op de homepage van B-movie orchestra:

“Funky big band psycho-beat for erotic thrilling fiction is the musical mash-up of what The B-Movie Orchestra has to offer you. Groovy, raw psychedelic music, Funky big band psycho-beat for erotic thrilling fiction would be the musical wrap up of The B-Movie Orchestra has to offer you.”

Bent u er nog? Kom op B-movie orchestra: met deze lastige Engelse tekst bereik je volgens mij slechts oude hippies en een paar nieuwsgierigen. Treed je eindelijk eens op in de Apeldoornse poptempel ‘de Gigant’, zitten er nog geen 60 mensen op de stoeltjes! Zeg op je site wat je ook zaterdagavond hebt bewezen. Gewoon in het Nederlands.

Prachtige arrangementen, goede blazers, ijzersterke timing, een percussionist waar de lol in zijn werk werkelijk vanaf droop, bij tijd en wijle een lekker aanzwellend Hammondgeluid of een vet wah-wahpedaaltje en een loepzuivere ‘oeh’ en ‘ah’ zingende zangeres. Een zangeres met van die geinige Marylin Monroe-achtige beweginkjes. Je kon wél zien dat ze de andere ‘cinematic fever girl’ miste.

Op de achtergrond fragmenten van films als : ‘ The good, the bad and the ugly’ , ‘Black Emanuelle’, ‘Batman en ‘Sexy girls’. Over laatstgenoemde film zei frontman en  Drummer Baz Mattie: ‘…en ook hier geldt dat de muziek beter is dan de film.’ Deze opmerking was voldoende om een flink aantal mannen in de zaak te laten lachen. Ik kende de film niet, maar het fragment sprak boekdelen: tientallen naakt huppelende vrouwen in slow motion met hun genitaliën verborgen onder een enorme bos haar. Ik dwaal af. Deze recensie had korter en bondiger gekund: Topavond, met dito muziek.

Potverdorie B-movie orchestra: de Gigant hoort vol te zitten als jullie spelen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Film Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!