Help de bevolking van Oekraïne

Baas Oude Huis mild voor dief terrastafel

Dinsdag 12 juli 2016

Door David Levie

Jeroen Fremouw, de eigenaar van café Het Oude Huis aan de Deventerstraat, is niet van plan aangifte te doen van diefstal van de inmiddels meest bekeken terrastafel van Apeldoorn.

Een bewakingscamera registreerde in de nacht van vrijdag op zaterdag de diefstal die door een jongeman werd gepleegd. Fremouw zette het filmpje dat maar liefst ruim 24.000 keer werd bekeken op Facebook. Ook de dief moet de beelden hebben gezien of op de hoogte zijn gebracht van de beelden, want maandagochtend stond de tafel weer waar hij hoorde te staan: op het terras van Het Oude Huis.

Fremouw heeft het filmpje inmiddels van het net geplukt. ,,De jongen is al zwaar genoeg gestraft’’, aldus de coulante kroegeigenaar, die verdere stappen tegen de dief voor gezien houdt. ,,We zijn allemaal jong geweest’’, luidt het commentaar. ,,We hebben allemaal in een dronken bui wel iets gedaan wat niet mocht. Ik vind het wel goed zo. De tafel is terug en daar laat ik het bij.’’

Het terras van het Oude Huis is bij lezers van Apeldoorn Direct zeer geliefd en is genomineerd voor de jaarlijkse terrasverkiezing. Een compleet terras nu weer met acht tafels.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?