Bands strijden om plekje op hoofdpodium Apeldoorns Bevrijdingsfestival

Woensdag 9 januari 2019

Door Redactie

Het lijkt nog zo ver weg, maar de organisatie van het Bevrijdingsfestival Apeldoorn is alweer druk bezig met van alles rondom dit evenement. Op 5 mei wordt de vierde editie gehouden en is net als voorgaande jaren op het Zwitsalterrein. Dit jaar worden 2 bands die op het hoofdpodium mogen optreden alleen net even op een andere manier geregeld dan de voorgaande jaren.

Gezien de animo vorig jaar besloot de organisatie om in aanloop naar 5 mei een bandcontest te houden. Op zaterdag 26 januari wordt van 13.30 tot 16.30 uur in Art Café Sam Sam de eerste voorronde gehouden. Daarna wordt er om de week een nieuwe bandcontest georganiseerd, waarbij 3 bands de kans krijgen zichzelf te bewijzen. Elke ronde bemachtigt 1 band een ticket voor de finale, die op een nader te bepalen locatie in april gehouden wordt. Hier nemen de zes deelnemers het op tegen elkaar, waarbij twee bands een plek bemachtigen op de line up van het Bevrijdingsfestival op het hoofdpodium.

Inmiddels hebben 9 bands zich aangemeld, laat Ivo Kelava van Delicious Media, de organisatie van het Bevrijdingsfestival, weten. ,,Inschrijvingen blijven de komende week nog open, maar hebben wel een maximum van het aantal plekken voor de voorrondes.” Hij vertelt het super te vinden om bands op deze manier te werven. ,,Het is leuk om de lokale bands op deze manier een kans te bieden op een plekje te veroveren op het hoofdpodium. Vorig jaar kregen we heel veel mailtjes van bands dat ze graag wilden spelen. Echter hebben we maar een beperkt aantal plekken en op deze manier kunnen we iedereen een kans bieden.”

Elke band wordt beoordeeld door een vakkundige jury. Zij bepalen elke ronde welke band doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op een plek op het hoofdpodium. Elke ronde bestaat uit een andere samenstelling van de jury. Een van de juryleden is Douglas Budde van de band Hawkeye: ,,Vorig jaar stonden wij met Hawkeye op het podium van het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn en dit was voor ons een fantastische ervaring. Vorig jaar merkten wij dat er ontzettend veel bands op het Bevrijdingsfestival wilden spelen. Het lijkt ons dan ook een leuk idee om iedereen een kans te geven om hun kunsten te vertonen aan een groot publiek.”

De bandcontests vinden plaats op de volgende data: 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart en 23 maart. De finale vindt plaats op een nader te bepalen moment, waarna er dus twee bands gekozen worden die op het hoofdpodium geprogrammeerd worden op 5 mei. Bands kunnen zich nog steeds aanmelden via deze link.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Bevrijdingsdag Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!