Bankkluizen met geschiedenis bieden toekomst aan tweedehands boeken

Woensdag 4 oktober 2017

Door Redactie

Boekhandel Nawijn & Polak gebruikt voortaan de voormalige kluizen van de Rabobank/Boerenleenbank voor z’n tweedehands boeken. Om af te dalen was er vandaag ( maandag 3 oktober) eerst een ritueel nodig, een taak waarvan de kleindochter van eigenaar Joost Polak zich kweet. Zij knipte vaardig een rood lint door alvorens de nieuwsgierige aanwezigen de krochten van de boekhandel mochten betreden.

Polak, wiens voorgeslacht al een boekhandel bestierde was trots op zijn nageslacht. ,,Er stroomt drukinkt door onze aderen.” Uiteraard bedankte hij zijn vrouw voor alle steun en noemde hij ontwerper Dick Kip in zijn dankwoord.

De nieuwe ruimte is sfeervol en ziet er fraai uit. Veel marmer en comfortabele (lees)stoelen. Maar ze zijn er nog niet bij Nawijn & Polak. Een horecavoorziening maakt in de nabije toekomst deel uit van het geheel met z’n mooie geschiedenis waarop van 1929 tot en met 1982 een bank z’n stempel drukte. De boekhandel kwam er iets later.

Joost Polak hoopt dat een vierde generatie het stokje overneemt. En wat de korte termijn betreft rekent hij erop dat de gemeente vaart zet achter de ontwikkeling van het marktplein. Wethouder Sandmann zegt dat de begroting van de gemeente daarmee rekening houdt. Wat wil je dan als boekhandelaar nog meer op zo’n uitgelezen dag?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!