Bankmaatje biedt ondersteuning bij digitaal bankieren in Apeldoorn

Vrijdag 2 juni 2023

Door Redactie

Vanaf maandag 5 juni kunnen inwoners van Apeldoorn met vragen over digitaal bankieren terecht bij Bankmaatje in Buurthuis Maasstraat. Dit bankinformatiepunt is een onderdeel van een landelijke pilot, opgezet door ABN AMRO, ING en Rabobank in samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties, zoals ouderenorganisaties en de Alliantie Digitaal Samenleven. Het doel is om mensen te ondersteunen die moeite hebben met digitale bankdiensten.

Bankmaatje

Elke maandag tussen 13.00 en 15.00 uur staat er een speciaal opgeleide vrijwilliger klaar. De vrijwilliger helpt door vragen te beantwoorden over dagelijkse betaal- en bankzaken. Of je nu uitleg nodig hebt over online betalen of andere digitale bankzaken. Ook als je wilt weten waar je specifieke informatie kunt vinden, staat Bankmaatje voor je klaar.

Zonder afspraak

Een afspraak maken is niet nodig en de toegang is gratis. Het is belangrijk op te merken dat Bankmaatje geen persoonlijke of vertrouwelijke zaken kan behandelen, zoals betalingen uitvoeren, leningen afsluiten of spaarrekeningen openen. Desalniettemin kan de vrijwilliger je in contact brengen met iemand van je eigen bank die je verder kan begeleiden.

Toegankelijk Bankieren

De pilot met bankinformatiepunten in tien gemeenten maakt deel uit van het programma ‘Toegankelijk Bankieren’, dat wordt ondersteund door banken, Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken. Door middel van verschillende nieuwe maatregelen en voorzieningen, waaronder de bankinformatiepunten, willen de banken meer hulp en ondersteuning bieden aan mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening.

Bankinformatiepunten

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank is gebleken dat ongeveer 2,6 miljoen Nederlanders moeite hebben met deze digitale diensten. Vanaf juni kunnen zij terecht bij een van de genoemde bankinformatiepunten, zoals Bankmaatje in Apeldoorn.

Proefperiode en evaluatie

De pilotperiode in Buurthuis Maasstraat loopt tot en met september. Na afloop worden de ervaringen verzameld en geëvalueerd. Op basis van de resultaten wordt besloten of het bankinformatiepunt Bankmaatje in Apeldoorn wordt voortgezet, en zo ja, in welke vorm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CODA Apeldoorn via codabank_apeldoorn@gmail.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!