Basisschoolleerlingen aan de slag met Robotica in AREA055

Vrijdag 17 november 2017

Door Redactie

De eerste leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen zijn op maandag 13 november begonnen met het thema Robotica, georganiseerd door TechnoDiscovery. Na een aantal lessen op school, aan de hand van het door TechnoDiscovery geschreven lespakket, mochten de leerlingen in AREA055 op de Zwitsalterrein Apeldoorn aan de slag met het programmeren van Lego Mindstorm. De kinderen en leerkrachten waren erg enthousiast. Mooi om te zien hoe snel de leerlingen het oppakken, elkaar helpen en enthousiasmeren. Naast de vaste begeleiders van TechnoDiscovery, werden de leerlingen begeleidt door studenten van Aventus.

Een bezoek aan het leer- en ontdekcentrum in Area055 op de voormalige Zwitsalfabriek is een belangrijk onderdeel van het aanbod door TechnoDiscovery. Leerlingen gaan op school aan de slag met diverse thema’s rondom techniek. Daarna volgt een bezoek aan Area055.
Deze week en volgende week zullen 10 Apeldoornse scholen aan de slag gaan met Robotica in AREA055. Later dit schooljaar komende ook de thema’s Duurzaam Bouwen en Duurzame Energie aan bod.

Wat is TechnoDiscovery?

TechnoDiscovery organiseert, samen met de gemeente Apeldoorn, basisscholen, Pabo’s, technische bedrijven en het MBO, thematisch Wetenschap & Technologie onderwijs voor de basisscholen in en rond Apeldoorn. Belangrijk uitgangspunt is dat echte techniek, zoals te zien is bij bedrijven, door leerlingen gezien, beleefd en ervaren wordt. Een tweede uitgangspunt is dat de leerkracht optimaal wordt voorbereid zodat deze de leerlingen zo goed mogelijk kan begeleiden bij de leeractiviteiten. In Area055 is een grote ruimte waar leerlingen onderzoek en activiteiten kunnen doen die op school niet beschikbaar en haalbaar zijn.

Waarom TechnoDiscovery?

Voor bedrijven is het moeilijk om gekwalificeerd technisch personeel te vinden. Daarnaast is techniek ook ontzettend boeiend en zijn er veel mogelijkheden met een technische achtergrond. Het is daarom voor de toekomst belangrijk dat kinderen op school al vroeg in aanraking komen met Wetenschap & Technologie. Het Platform Techniek Apeldoorn heeft, samen met een aantal technische bedrijven (Hollander Techniek en Bouwmensen Apeldoorn) en de gemeente Apeldoorn, in samenwerking met Leerplein055, Aventus, Technasium en het hoger onderwijs (Saxion en Windesheim) daarom TechnoDiscovery Apeldoorn opgezet.

TechnoDiscovery wordt mede mogelijk gemaakt door inzet van bovenstaande partijen maar ook door bijdragen van bedrijven en organisaties. Zo heeft Aventus laptops geschonken om de uitvoering van het thema robotica mogelijk te maken en Hamer B.V. heeft de
praktijkopdracht van het lespakket op de scholen gesponsord.

Wilt u meer weten over TechnoDiscovery en de mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met Dianne van Dulmen, Projectleider TechnoDiscovery (info@van-dulmen.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!