Uit bed trillen door werkzaamheden Anklaar

Maandag 25 juli 2016

Door Redactie

Na een lange stilte op de vlakte waar het nieuwe winkelcentrum Anklaar moet komen (er gebeurde wel wat, maar niet zichtbaar op die vlakte), is er dan nu eindelijk een start gemaakt met de werkzaamheden. Wel met de nodige ophef, want de winkeliersvereniging Anklaar is vorige week naar de rechter gestapt.

De gemeente laat weten waarom. ,,De winkeliersvereniging Anklaar is niet tevreden over het aantal parkeerplaatsen in de garage en heeft ontwikkelaar BPD en de gemeente gevraagd om alsnog meerdere plekken te realiseren.” Het verzoek verrast de gemeente enigszins, laat woordvoerder Toon Schuiling weten. ,,De plannen zijn in het voorjaar met alle betrokkenen gedeeld. Er bestond destijds een brede mate van instemming met de nu gekozen opzet. De vraag is of er meer parkeerplaatsen moeten komen is ligt niet op het bordje van de gemeente. Dat is wat ons primair een zaak tussen de winkeliers en de projectontwikkelaar. Als gemeente hebben we aangegeven dat de huidige opzet voldoet aan de parkeernormen. Ook de vormgeving voldoet aan de richtlijnen. Wel proberen wij als gemeente om alle partijen op een lijn te krijgen. Daartoe worden in de komende periode gesprekken gevoerd.
De gemeente heeft een bouwvergunning verleend. De bouw is gestart. Dit temeer alle partijen er naar streven om het nieuwe centrum uiterlijk eind 2018 te openen.”

Onder de bewoners in de wijk Zevenhuizen lijkt het allemaal niet zo heel erg te leven, deze ophef. ,,We praten er wel over met elkaar, over de bouw, maar het gaat er dan vooral om dat we benieuwd zijn welke winkels er nou zullen komen”, zegt Karin Jansen. ,,We hoorden toevallig dat de pizzeria ‘La Villa’ weer terugkomt, mijn favoriete pizzeria, dus daar zijn we erg blij mee.”
Jansen merkt op dat de werkzaamheden vorige week er wel voor zorgde dat de bewoners hun bed uit getrild werden. ,,Maar ja, dit moest gebeuren, anders is de parkeerplaats straks niet stevig en veilig genoeg. En ik heb het erger meegemaakt. Toen het hoge gebouw ‘La Tour’ hier verderop gebouwd werd jaren geleden, toen trilden de ramen bij ons in huis, terwijl dat een stuk verder weg was.”

Een andere buurtbewoonster merkt op dat er de afgelopen week wel erg lang gewerkt werd. ,,Ze begonnen als mijn man naar zijn werk ging, rond 7 uur, en ze waren pas klaar tegen half 7 ’s avonds. Het lijkt er wel op dat ze iets in te halen hebben.” De gemeente Apeldoorn antwoord hierop: ,,Het maken van de geconstateerde lange dagen door de bouwvakkers staat volstrekt los van bovenstaande. Dat heeft te maken de aanmerkelijke kosten gemaakt moeten worden bij het slaan van de damwanden. Hiervoor worden specialisten ingehuurd. Die werken – binnen de wettelijke kaders – maximaal om het aantal huurdagen zo laag mogelijk te houden.”

De komende tijd zal Apeldoorn Direct een fotoserie bijhouden om lezers met foto’s op de hoogte te houden van de vorderingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Winkelcentrum Anklaar

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!