Help de bevolking van Oekraïne

Belangrijke mededeling voor marathonlopers

Zaterdag 4 februari 2012

Door Redactie

Deze aflevering van de Midwinter Marathon zal plaatsvinden tijdens bijzonder koude weersomstandigheden. In samenspraak met de wedstrijdleider van de Atletiekunie heeft de organisatie enkele maatregelen genomen voor de deelnemers aan de marathon (42,195km). Dit is gedaan om deelnemers in verantwoorde omstandigheden over het parcours te laten lopen.

Het besluit heeft ook te maken met verantwoorde omstandigheden waarin de vrijwilligers hun werk moeten doen. De organisatie biedt deelnemers de garantie dat het parcours zondag goed begaanbaar is.

Tijd marathon ingekort
De tijd van de marathon wordt ingekort. Dit houdt in dat marathonlopers maximaal 4,5 uur over de afstand kunnen doen. In plaats van 17.00 uur sluit het evenement om 16.30 uur. Deelnemers aan de marathon die na 14.45 uur het punt bij de Naald passeren voor de eerste ronde worden direct doorgeleid naar de finish (27.5 km de afstand van de hele Asselronde).

Daarnaast geven wij aan alle andere lopers het advies om zonodig ook te besluiten na de eerste ronde te finishen als je merkt dat het niet meer goed gaat vanwege het op peil houden van je lichaamstemperatuur.

Verwarmde tenten
Op het parcours van de marathon komen op drie punten verwarmde tenten waar lopers en vrijwilligers zich eventueel kunnen opwarmen. Het gaat om de volgende locaties:

– het 5 en 30 km punt (ingang park Berg en Bos)
– het 20 en 35 kilometer punt (Amersfoortseweg/Kampsteeg)
– het 25 en 40 kilometer punt (Wildernislaan)

Ook deelnemers van de Mini-Marathon en Asselronde kunnen van deze verwarmde tenten gebruik maken.
Daarnaast is er bij elke verversingspost om de vijf kilometer een post van het Rode Kruis.

Meer informatie over de Midwinter Marathon vindt u HIER!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?