Belangstelling voor Drakenbootfestival groot

Dinsdag 10 mei 2016

Door Redactie

Het Grolsch Drakenbootfestival leeft enorm in Apeldoorn. De belangstelling voor deelname aan de spannende races is dit jaar weer erg groot. Al zo’n 60 bedrijventeams en 50 buurten/verenigingen hebben zich inmiddels ingeschreven. Ook hebben zich weer veel sponsoren verbonden aan het 3-daags zomerfestival. “Daar zijn we heel blij mee, want dat maakt dat we de bezoekers ook dit jaar weer een uitgebreid, leuk en veelal gratis programma kunnen bieden”, aldus de organisatie.

Sluiting inschrijving races vervroegd
Wie ook wil meevaren bij de ‘BDO Bedrijvenrace’ op zaterdag 25 juni of de ‘Stentor Drakenbootrace voor Buurten & Verenigingen’ op zondag 26 juni, heeft nog 2 weken de tijd om zich in te schrijven. De uiterste datum om een team aan te melden is een weekje vervroegd, naar woensdag 25 mei!

Ervaring is niet nodig, iedereen kan mee doen want drakenbootvaren is niet moeilijk. Uitstekend teamwork is het allerbelangrijkste. Want naast kracht bepaalt vooral het ritme, het gelijktijdig peddelen, welk team het snelst de finish haalt. Hoe beter de samenwerking binnen een team, hoe sneller de boot! Een team bestaat uit 17 personen: 16 peddelaars en 1 trommelaar. De organisatie zorgt voor de boten en ervaren stuurmannen.

Voor de snelste teams zijn er diverse mooie prijzen te winnen bij de races. Maar het is ook de moeite waard om extra je best te doen om er als team leuk en bijzonder uit te zien. Een jury van WaXX kappers beoordeelt alle teams op hun looks, originaliteit, creativiteit en uitvoering. Je kunt er bovendien de WaXX Award mee winnen: een knipbeurt/make-over voor het hele team en een gezellige avond uit!

Inschrijven kan via de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl

Nog 2 weken early-bird korting
Ook voor ‘Lexman Drakenboot in Concert’, het openingsconcert op vrijdagavond 24 juni, is de belangstelling groot. Er zijn al meer dan 4.000 tickets verkocht. Dit jaar komen Rondé, DOTAN en BLØF naar Apeldoorn. Een sfeervol openluchtconcert, uniek in Apeldoorn. Bezoekers kunnen al om 18.00 uur het terrein op om te genieten van de muziek en allerlei lekkere hapjes en maaltijden bij de leuke foodtrucks en kraampjes op het festivalterrein.

Alléén deze maand zijn er nog early-bird tickets verkrijgbaar voor € 24,50. Vanaf 1 juni komen de Regular tickets in verkoop voor € 27,50. Deurprijs € 32,50, zolang de voorraad strekt. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het festival, bij Poppodium Gigant, WaXX kappers en Mansion24.

Havenpark
Het festival wordt dit jaar nog gewoon op de vertrouwde plek, in het Havenpark gehouden. Maar vanwege de bouwplannen is het misschien wel de laatste keer op deze mooie plek… Met een wit zandstrand, palmbomen, heerlijke loungebanken, mooie foodtrucks en natuurlijk de prachtige kanaaloevers als decor, wordt dit weer een geweldige en fijne plek om dit jaar in elk geval nog 1 keer het Drakenbootfestival te vieren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!