Belgische bliksem gaat hard in Gigant

Zaterdag 10 februari 2024

Door Peter Vroon

Belgische Bliksem is geen band maar een avond gevuld met 3 bands uit het land van onze Zuiderburen. Wat de 3 bands verenigd is dat het vooral hard hard hard is. De oordoppen waren ook geen overbodige luxe maar eerder noodzaak om de avond door te komen. Precies om 20 uur ging het Belgische Bliksem festival van start.

De DJ speelde het nummer is ‘is dit alles’ net voordat het begon. Heel toepasselijk op dat moment waren er ongeveer 15 liefhebbers in de popzaal. Gelukkig stroomde de zaal snel vol met liefhebbers van de Belgische band. Uiteindelijk genoten 60 mensen van de muziek.

Tangled Horns 

Deze mannen hadden de eer om de avond te openen. Vanaf het begin stuwde de band een portie garagerock de zaal in. De drummer speelde heerlijk strak en samen met de bassist vormde ze de stevige basis voor het optreden. De band speelde hun hits vanuit hun tenen. Nummers zoals : ‘Tick’, ‘Ping’ en ‘Pissing in de wind’.

Mooie momenten waarin de zanger en de sologitarist samen opgingen in mooie melodielijnen en met elkaar een mooi duet aangingen, gemengd met het vette snarenspel en de stem van de zanger. Tangled Horns speelden met overtuiging en wilskracht. De zaal ging heerlijk mee in de muziek. De vele liefhebbers stonden intens te luisteren en waarin menig hoofd op het ritme van voor naar achter bewoog om de vooral harde en strakke beats te ondersteunen.

The Guru Guru

De band heeft al eens eerder gespeeld in Gigant tijdens het ‘Afterslag’ festival, voor hun geen onbekend terrein meer. De stijl die ze speelden noem ik maar ‘melodieuze alternatieve rock’. Voor deze band geldt ook: een stevig ritme opgezweept door de drummer en bassist. Vooral de zanger van de band stond geen moment stil en met een enorme drive hypnotiseerde hij de zaal. Zingend en bewegend in pyjama en sloffen bewoog hij zich over het podium. 

Niet alleen een geluidswal slingerde de band de zaal in maar ook melodieuze strak geregisseerde nummers. Voor de liefhebbers van ‘Guru Guru’ een avond om niet te vergeten. Strak, hard en nog eens hard.

Meltheads

Deze mannen waren echt de jongsten van alle bands. Vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel branie optraden, deden echt hun naam eer aan.

Ze speelden de tijd volledig vol met enthousiasme en een drive die amper bij te houden was. Met name de frontman, lijkend op Jim Morrison, stal de show door zijn optreden. Strakke drum partijen en snedige solo’s van deze band lieten een diepe indruk achter. Het was echt een optreden waarin melodieuze Garage Rock de boventoon voerde. Geen moment saai en iedereen meenemend in hun optreden, zetten de Meltheads wel een stempel op deze avond. Die vooral werd gekenmerkt door: hard, hard, hard.

Dat was ook het thema van Gigant: Gigant gaat hard.

9 februari 2024, Popzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!