Bestel een verrassingspakket via de CODA Afhaalbieb

Maandag 9 november 2020

Door Amrutha Mol

Archief Apeldoorn Direct

Er gelden sinds woensdagavond 4 november strengere maatregelen rondom het coronavirus. De CODA bibliotheek is genoodzaakt om tijdelijk de deuren te sluiten door deze nieuwe maatregelen. Maar als boekenliefhebber hoef je niet getreurd te zijn, want je kunt via de CODA Afhaalbieb een verrassingspakket bestellen.

Verrassingspakket

Het verrassingspakket bestaat uit 6 boeken die op basis van jouw genrevoorkeur worden samengesteld. Dit pakket kan je op een afgesproken dag en tijd ophalen. Wel moet je je houden aan de richtlijnen van het RIVM. De veiligheid van de medewerkers en bezoekers staat namelijk voorop. De CODA Afhaalbieb is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur in CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299). De pakketten kunnen op afspraak in tijdvakken van 5 minuten per persoon opgehaald worden.

De afhaalbibliotheek is gerealiseerd in overleg met de gemeente Apeldoorn en de veiligheidsregio’s. Eerder dit jaar, tijdens de eerste lockdown, kwam CODA al met een pilot voor een Afhaalbieb. CODA directeur Carin Reinders zei hier toen het volgende over: “De deuren zijn gesloten en met het verlengen van de sluitingstermijn zien wij ook de vraag naar fysieke boeken toenemen, temeer daar ook op plekken elders in het land gestart wordt met afhaalmogelijkheden. Na overleg met de gemeente en in strikte navolging van de richtlijnen van het RIVM hebben wij besloten deze pilot te starten. Wij zien deze kleinschalige service als een manier om te blijven verrassen en verrijken. Juist in deze tijd en juist ook voor bijvoorbeeld oudere leden waarvoor digitaal lezen geen vanzelfsprekendheid is. Veiligheid voor CODA leden en medewerkers staat niettemin voorop.”

Genres

Het verrassingspakket bestaat uit 6 boeken dat wordt samengesteld op basis van de 3 door jou opgegeven genrevoorkeuren. Je kunt kiezen uit literatuur, Engelse literatuur, thrillers & detectives, grootletterboeken, streekromans & romantisch, fantasy & science fiction, oorlog & verzet, psychologie, kookboeken, kunstboeken, dichtbundels en geschiedenis én uit de leeftijdscategorieën 0 tot en met 5 jaar, 6 tot en met 8 jaar, 9 tot en met 12 jaar, 12 tot en met 14 jaar en young adult. Per pasnummer kan je 1 pakket bestellen. Voor kinderen kan een pakket aangevraagd worden met hun eigen CODA pas.

Wil je een verrassingspakket ophalen? Ga dan naar www.coda-apeldoorn.nl/afhaalbieb en vul het formulier in. Mocht je nog bibliotheekboeken hebben, dan mag je deze inleveren bij de blauwe container buiten CODA. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!