Bestuurdersacademie Apeldoorn organiseert nieuwe workshops

Vrijdag 20 oktober 2023

Door Redactie

Dit najaar biedt Bestuurdersacademie Apeldoorn drie nieuwe workshops aan voor non-profitorganisaties, zoals verenigingen en stichtingen. Of je nu al bezig bent met duurzaamheid of niet weet waar te beginnen, deze workshops bieden waardevolle inzichten en praktische kennis. Er is zelfs ruimte voor enthousiastelingen die duurzaamheid willen verkennen voor hun organisatie, ook als deze geen eigen gebouw heeft.

Workshop 1 ‘Zet de Knop Om’

Op 31 oktober trapt de workshop ‘Zet de Knop Om! Word je Eigen Energie-expert’ af. Deze workshop vindt plaats bij het Energiepunt aan de Paslaan 1 en staat open voor iedereen die betrokken is bij non-profitorganisaties en interesse heeft in duurzaamheid.

Tijdens deze avond krijg je informatie, kun je aan de slag met je eigen energiegegevensnen krijg je de kans om al je vragen te stellen over technische voorzieningen. Zoals zonnepanelen, financiële aspecten, energie, en subsidiemogelijkheden. Jan Wind van Omgevingsdienst Veluwe IJssel en Jack van ’t Ende van Energiepunt Apeldoorn zullen deze avond begeleiden. Geke Oding, ervaren bij voetbalvereniging Robur et Velocitas en energiecoach bij Energiecoöperatie DeA, zal concrete voorbeelden delen van duurzame maatregelen die ze bij de voetbalclub hebben genomen. Daarnaast zul je actief deelnemen aan het begrijpen van je eigen energieverbruik.

De onderwerpen die tijdens deze avond worden behandeld zijn de volgende. Een energiescan van je locatie en welke tools je daarvoor kunt gebruiken. Welke maatregelen je kunt nemen om direct besparingen te realiseren en welke maatregelen je zou willen nemen, zelfs als het gebouw niet in jouw bezit is.

Workshops 2 en 3: “Doe meer met minder!” en “Cirkel van kansen!”

De volgende twee workshops vinden plaats op maandag 20 november en worden aangeboden door Zero Waste Apeldoorn, Van Gerrevink afvalverwerking, ZenZeZ hotel, en Kledingbank Sant E’digio. Deze workshops richten zich op het verminderen van afval en werken aan circulariteit.

Meer informatie

Aanmelden voor deze workshops kan via de website van Apeldoorn Pakt Aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!