Beter een goede buur

Maandag 18 juli 2022

Door Pedro Waldenaar

De zomer zindert in de Nieuwstraat van Apeldoorn. De temperaturen lopen gestaag op. De Nijmeegse Vierdaagse last de eerste wandeldag af. In de steeg van het Cultuurpaleis Gigant speelt de band “This is Lovski”. Een feestband die ervoor zorgt dat je niet in de kou hoeft te zitten: ook bij hen spoelen zomerse klanken door de muziek heen. Heerlijke tonen uit verre oorden verwelkomen een grote schare bezoekers. Een zeer enthousiaste band die  speelt alsof ze zich op het strand wanen. Maar daar kan het geluid verwaaien, echter in de steeg blijft het geluid hangen en wordt het nog een keer versterkt. Bij het podium zijn oordoppen geen overbodige luxe.  Oom agent laat zich zien. Papieren worden gecontroleerd en kennelijk in orde bevonden.

Het werkt aanstekelijk op de voorbijgangers die nieuwsgierig worden en geheel spontaan het feestterrein betreden. Vrolijk dansend en swingend. Een uitstekende bar-organisatie zorgt dat drankjes in no-time worden geserveerd. Toppie!

Ietsjes verderop speelt in het Bluescafé de band “Turmoil” (Grass ‘N Roots). Vier getalenteerde jongemannen zorgen voor een aangenaam muzikaal klimaat. Goed verstaanbaar, een lust voor het oor.  Als de band bij het Cultuurpaleis ermee ophoudt, kunnen de vier heren hun kunsten volop vertonen. En dat ze kunnen spelen bewijst de cafébaas door ze voor een volgende keer weer uit te nodigen.

Tenslotte nog een advies: stem optredens op elkaar af. Zeker als je zo dicht op elkaar zit. Beter een goede buur dan een verre vriend: een win-winsituatie voor de artiesten en voor het publiek.

17 juni 2022; Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!