Bijzondere logeermogelijkheid voor kinderen met ernstig meervoudige beperking

Vrijdag 24 november 2023

Door Redactie

Kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking hebben in Apeldoorn nu de mogelijkheid om samen met hun eigen pgb’er een weekendje te logeren op woonzorgpark Groot Schuylenburg. In Apeldoorn was een dergelijke logeermogelijkheid nog niet beschikbaar.

Niet uniek, maar zeer welkom

Deze situatie is niet uniek in Nederland; veel gezinnen met kinderen met een zware lichamelijke en verstandelijke beperking zullen dit herkennen. Het is belangrijk dat het nu in Apeldoorn voor deze kinderen met een ernstig meervoudige beperking mogelijk is om echt even uit logeren te gaan met hun eigen pgb’er, een persoonlijk begeleider; iemand die ondersteuning biedt aan mensen met een zorgvraag en wordt betaald vanuit het persoonsgebonden budget van de cliënt.

Uitkomst voor kind én ouders

Kinderen zijn samen met hun eigen zorgverlener van harte welkom aan de Lobsteinlaan. Hoewel de locatie overdag een dagbesteding is, staat deze in de avond en in het weekend leeg, wat als zonde werd beschouwd. De locatie is van alle gemakken voorzien, zoals een tillift in badkamers en algemene ruimtes, snoezelmogelijkheden en een ruime tuin.

Je kunt hier slapen, spelen, eten, wandelen in de natuur, naar de kinderboerderij. Echt even weg uit de eigen omgeving, maar met dezelfde vertrouwde begeleiding van de vaste pgb’er. Zo kunnen de ouders en het gezin thuis met elkaar op adem komen en tijd nemen voor elkaar.

Benieuwd of interesse? Neem een kijkje op de site van ‘s Heeren Loo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!