Bijzondere voorstelling in Apeldoorn

Woensdag 17 mei 2023

Door Redactie

Een bijzondere voorstelling, in het teken van herstellen van psychische klachten. De uitvoering ‘GOLVEN ZO HOOG’ geeft een ander perspectief op psychische ziekte en herstel. Maarten van Veen (de Reisgenoot) schreef liedjes over de verhalen van de ervaringsdeskundigen.

Persoonlijke portretten

In de voorstelling hoor, voel en zie je de kwetsbaarheid en kracht, ondersteund met anekdotes en filmbeelden van de deelnemers. De portretten zijn persoonlijk en brengen psychische ziektes ook dichtbij, zo vertelt Maarten: “In de gesprekken die ik met de deelnemers had, dacht ik weleens: wat als mijn leven nét wat anders was gelopen? Hadden we dan andersom tegenover elkaar gezeten?” 

Focus op veekracht

Via de reis- en herstelverhalen van de vertellers hoopt Maarten de taboes op psychische ziekte te verbreken: “De meeste mensen praten liever niet over psychische problemen. Maar veel van ons krijgen er via via toch wel eens mee te maken. Met een voorstelling over échte verhalen laat ik zien hoe mensen knokken om er weer bovenop te komen. Door te focussen op hun veerkracht en doorzettingsvermogen ga je dingen anders bekijken”.

De uitvoering vindt plaats op donderdag 1 juni om 15.00 uur in de herstelacademie bij Korak, Jean Monnetpark. Er is inloop vanaf 14.30 en de toegang is gratis. Aanmelden kan via de website van Korak. Bekijk onderaan dit artikel de officiële trailer van ‘GOLVEN ZO HOOG’!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!