Binky zo trots als een pauw!

Donderdag 29 oktober 2009

Door Max Dammers

Kinderboerderij Malkenschoten is het beste kinderuitje van Nederland. Dat wisten wij thuis al lang, maar nu is het officieel.

Onze Bink(y) staat hup vanuit het niets op nummer 1 van de Uitjes voor Kinderen van, jawel, de Nationale Uitjestest. De verkiezing is gehouden door eropuit.nl, een website van de NS en had in totaal meer dan 50.000 deelnemers.

Zowel in de categorie uitjes voor ‘ouders met kinderen’ (rapportcijfer 10!) als ‘oma’s en opa’s met kinderen’ behaalde ‘we’ de eerste plaats.

Henk van Ziel, woordvoerder van Binky, is als je een beetje doorvraagt best wel trots. Henk: “Het bevestigd eigenlijk wat we al een tijdje dachten te zijn. We waren misschien een beetje te bescheiden en deden daarom dit jaar voor het eerst mee.”

Het geheim is volgens Henk het speciale karakter van het park. “We zijn er juist voor de hele jonge kinderen. Veilig en vertrouwd en een hele mooie combinatie van spelen en dieren voeren.” En hiermee durft hij zichzelf dan ook in de Apeldoornse kinder top 3 te zetten, wel weer bescheiden op nummer 3.

En de onderscheiding vinden ze prachtig, maar… Henk: “Nu moeten we natuurlijk niet naast onze schoenen gaan lopen, want het zijn van de nummer 1 schept natuurlijk wel verwachtingen.”

Maar ik zou er wel even goed van genieten. En geef de komende tijd de pauwen wat extra aandacht. Die weten hoe je trots moet zijn!

De uitslag kan je lezen op: http://www.eropuit.nl/uitje/attractieparken/KinderparadijsMalkenschoten/id/17116/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!