Bladruimers in actie voor verkeersveiligheid

Maandag 20 november 2023

Door Redactie

Vanaf deze week trekken de bladruimers van de gemeente Apeldoorn de straten op om bladeren op te ruimen, zo meld de gemeente Apeldoorn op haar site. Deze inzet is gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid, aangezien bladeren in combinatie met regen gladheid kunnen veroorzaken.

Focus op verschillende wijken

Elke week zal het bladruimteam zich concentreren op een specifieke wijk in Apeldoorn. De aftrap wordt gegeven met de rondweg De Maten, de Jachtlaan, en vervolgens de parkenbuurt. Deze aanpak zorgt ervoor dat alle delen van de gemeente worden bediend. Benieuwd wanneer jouw wijk aan de beurt is? De wekelijkse planning is beschikbaar op onze bladafvalpagina.

Gerichte bladruiming

Op sommige locaties waar het blad geen gevaar vormt voor het verkeer, wordt ervoor gekozen om het blad te laten liggen. Dit jaar zal dit op meer plekken gebeuren dan voorheen, met name in perken en groenstroken. Hierdoor ontstaat een natuurlijke omgeving waar insecten en kleine dieren kunnen overwinteren.

Belang van blad voor gezonde Bodem

Naast de verkeersveiligheid benadrukt de gemeente het belang van bladeren voor een gezonde bodem. Bladeren dienen als een essentiële isolatielaag, die planten nodig hebben om strenge winters te doorstaan. Een gezonde bodem is bovendien beter bestand tegen droogte en hevige regenval. Kijk voor meer informatie over het bladafvalbeleid op de site van de gemeente.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!