Blijven de pinautomaten nog wel in Apeldoorn?

Dinsdag 21 april 2015

Door Redactie

 

Het zal jullie vast allemaal wel opgevallen zijn dat de pinautomaten verdwijnen in Apeldoorn. Wil de gemeente de pinautomaten kwijt? Of pinnen wij gewoon veel minder bij pinautomaten,  zodat ze niet meer nodig zijn?

Je kunt betalen via de oude manier, de pinautomaat. Gewoon op je fiets naar de pinautomaat, je saldo bekijken en je hebt contant geld bij je. Maar wie doet dat eigenlijk nu nog? Je kunt net zo makkelijk in de winkel met je pinpas pinnen. Geen drama met wisselgeld of het geld kwijt raken. Je kunt nu tegenwoordig zelfs pinnen in de winkel zonder je pincode, elke maand tot 25 euro. Je hoeft je pinpas alleen naast de pinautomaat te houden en het is al klaar. Handig? Dat is het zeker, maar veilig? Niet echt! Als iemand je pinas afpakt, kan diegene zo zonder problemen 25 euro van je uitgeven.

Of de gemeente de pinautomaten kwijt wil? Dat zeker niet. In omstreken van Apeldoorn betaalt de gemeente zelfs al de kosten van de pinautomaten. Zodat ze maar blijven bestaan. Ze willen dat ook in de kleinere dorpen mensen nog steeds gewoon kunnen blijven pinnen.

Ik denk dat het echt aan ons zelf ligt dat de pinautomaten verdwijnen. De meerderheid van de mensen pint liever in de winkel zelf dan het geld bij een pinautomaat. Ik vind dat de pinautomaten gewoon moeten blijven bestaan. Ik pin zelf ook in een winkel, alleen ik kan niet internetbankieren. Dus als ik iemand contant geld moet geven, dan moet ik wel pinnen. Ik zou het ook heel goed kunnen begrijpen als oudere mensen liever pinnen bij een pinautomaat en hun geld contant thuis hebben. Ik zeg laat de pinautomaten bestaan!

Wat vinden jullie ervan? Mogen ze weg of moeten ze blijven bestaan? Ik hoor graag jullie mening over dit onderwerp.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!