Boekverfilmingen komen naar Apeldoorn

Donderdag 21 september 2023

Door Redactie

GIGANT en CODA bundelen hun krachten om filmliefhebbers een ervaring te bieden die je niet vaak ziet. Maandelijks zullen ze actuele boekverfilmingen vertonen. Begeleid door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Deze samenwerking omvat in totaal 8 films, allemaal gebaseerd op boeken die in beperkte oplage te leen zijn bij de CODA bibliotheek.

Filmavonden 

De maandelijkse filmvertoningen gaan van start om 19.30 en worden voorafgegaan door een inleiding door filmexpert Gerlinda Heywegen. Hierdoor krijgen bezoekers niet alleen de kans om van de film te genieten, maar ook om meer inzicht te krijgen in de artistieke en narratieve aspecten ervan.

Voor boekverfilming liefhebbers

Voor de liefhebbers van boekverfilmingen bieden GIGANT en CODA de serie “Boek & Film” aan. Deze reeks brengt actuele boekverfilmingen naar het witte doek. Waarbij de originele boeken beschikbaar zijn in de CODA bibliotheek. Hierdoor kunnen lezers de magie van hun geliefde verhalen tot leven zien komen in de filmzalen van GIGANT.

Gedurende 8 maanden staat er elke maand een boekverfilming op het programma, en elke vertoning begint met een inleiding door Gerlinda Heywegen. Een expert op het gebied van film. De toegangsprijs voor een filmvertoning bedraagt €16,50. Voor degenen die geen enkele voorstelling wilt missen is er een passe-partout beschikbaar.

Eerste film

Het filmfestival begint op 17 oktober met ‘Butcher’s Crossing’, een Drama en Western gebaseerd op het boek van John Williams, geregisseerd door Gabe Polsky en met Nicolas Cage, Rachel Keller en Xander Berkeley in de hoofdrollen. Op 21 november wordt ‘Het Smelt’ vertoond, een adaptatie van Lize Spit’s boek, geregisseerd door Veerle Baetens en met Charloote de Bruyne en Rosa Marchant in de cast.

Meer informatie en kaartverkoop

Voor de volledige filmagenda en kaartverkoop kunt u terecht op de website van GIGANT.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!