Bouwhuis café: nieuwe woonmogelijkheden rondom het centrum

Woensdag 26 februari 2020

Door Redactie

Het Bouwhuis café komt weer naar het ACEC toe. Dit gebeurt komende dinsdag, 3 maart, van 20.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens het Bouwhuis café kan jij, als inwoner van Apeldoorn, meepraten over nieuwe (bouw)projecten in en rondom de stad. Tijdens deze debatavonden worden er 1 of meerdere sprekers uitgenodigd die iets vanuit hun bedrijf komen vertellen over het onderwerp van de avond. Dat kan van alles zijn, maar dit keer gaat het over de woningbouwprojecten in en rondom de binnenstad van Apeldoorn.

Nieuwe woningen rondom de binnenstad

Dit jaar nog, zal Apeldoorn gaan verdichten. Dit gebeurt door woningbouw en door kleinschalige woonprojecten. Deze kleinschalige woonprojecten komen in de buurt van de binnenstad. Maar de nieuwbouwwoningen hebben wel een onderscheidende kwaliteit.

De nieuwe woningen versterken de oudere omliggende woningen. Dit is een soort ‘archipunctuur’. Bouwhuis presenteert een eerste voorbeeld van deze archipunctuur op een historische plek in de binnenstad grenzend aan de achtertuinen en de binnenplaatsen van het uitgaanscentrum en winkelgebied in de Hoofdstraat Noord.

Ontwerpen en plannen

Woonontwikkelaar van Wijnen heeft een plan gemaakt voor het gebied van de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo aan de Kerklaan en het voormalige Sportfondsenbad aan de van Huutstraat. Hier moeten 23 woningen komen die te verdelen zijn over 3 deelprojecten. Elk van de woningen heeft een eigen signatuur. Er komen royale stadsvilla’s in een oude school, waarvan de buitenkant een rijksmonument is. Achter de school aan de van Huutstraat  op het terrein van het voormalige Sportfondsenbad  komen nieuwe drive-inwoningen en stadswoningen.

Spreker Martijn Bax van ontwikkelaar van Wijnen komt het plan toelichten. Architect Lars Courage geeft een presentatie van de woningen, in de ontwerpfase. Marieke Gorkink zal deze avond aan elkaar praten. Bouwhuis café nodigt ook jou uit om mee te komen praten over deze nieuwe woningen. Mocht het je leuk lijken om langs te komen bij het Bouwhuis café van dinsdag 3 maart 2o20, Dan ben je om 20.00 uur welkom aan de Roggestraat 44. De toegang is gratis, maar het is wel handig om je even aan te melden via deze link.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!