Brievenbus imiteert Bondgirl

Zondag 28 juli 2013

Door Redactie

Wie herkent haar niet? Allerlei jonkies, ben ik bang. Toen ik een jaar of vijftien was, zag ik de Bondfilm Doctor No en werd ik verliefd op Ursula Andress. Haar personage Honey Ryder komt uit de zee gelopen, draagt slechts een bikini en een riem met een groot mes eraan. In haar hand die schelp. Weet u het weer? Dat beeld zal nooit van mijn netvlies af te rammen zijn.

In de boekenkast van mijn vader vond ik het boek, geschreven door Ian Fleming. Daarin bleek de strandscène heel wat opwindender. Ze draagt er slechts de riem met het grote mes eraan. Fleming beschrijft uitvoerig wat Bond daar op het strand ziet: Honey staat in de klassieke pose, met haar rug naar hem toe, steunend op haar linkerbeen, haar rechterbeen licht gebogen en naar binnen toe gedraaid.

Zaterdag 27 juli, aan het eind van de middag, bezocht ik de expositie Apeldoorn geeft zich bloot. Toen ik genoeg mooi naakt had gezien, verliet ik het ACEC-gebouw en liep ik de Nieuwstraat af. Al een tijdje staat er op de hoek met de Vosselmansstraat die oranje gehavende brievenbus. EN RAAD EENS AAN WIE MIJ DIE DEED DENKEN? Precies.


Apeldoorn, juli 2013

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!