Brinklaan wordt woonstraat: groot aantal woningen op de planning

Vrijdag 10 december 2021

Door Tim Uilen

Woningen, woningen, woningen. Ze zijn in Apeldoorn, en ook in de rest van Nederland, hard nodig. Misschien heb je al iets zien langskomen over de verbouwing van De Brinkhof, het oude kantoor- en huidige woongebouw op de hoek van de Nieuwstraat en Brinklaan, waar nu een groot aantal luxe appartementen inkomen. Toch is dat niet het enige project aan of naast de Brinklaan dat momenteel aan de gang is. Het oude Stimenz gebouw zal omgetoverd worden, terwijl op een parkeerplaats aan de Ruyterstraat een groot aantal appartementen komen.

De Brinkhof

De Brinklaan wordt dus een beetje opgefleurd. In 2013 werd er voor het laatst echt iets veranderd aan deze straat, toen het Brinkpark omgedoopt werd tot het Amaliapark. Verbonden aan deze naamsverandering zat de metamorfose van dit gebied, dat van grote parkeerplaats naar groen stadspark ging. Nu komt er nog een groen element bij, namelijk De Brinkhof. Momenteel staan de steigers nog rond dit bruinkleurige pand, maar dat gaat anders worden. Als de verbouwing af is, dan zullen de zijkanten van het voormalig kantoorgebouw groengekleurd zijn door allerlei planten bomen. Alle woningen die in dit pand komen zijn koopwoningen. Voor 189.500 euro kan je een studio krijgen van 36 vierkante meter, met een nieuwe keuken en badkamer. Terwijl je voor 299.500 euro een 3-kamer appartement van 69 vierkante meter kan krijgen.

Gekleurde gebieden laten alleen het plangebied zien, niet eventuele grootte en hoogte van ontwikkeling.

Nieuwe ontwikkelingen

Maar dat is dus niet de enige ontwikkeling aan de Brinklaan. Het voormalige Stimenz gebouw wordt omgebouwd zodat er 18 appartementen en 2 penthouses in kunnen komen. Ook deze woningen zullen koopwoningen zijn. De appartementen zullen ergens tussen de 40 en 50 vierkante meter vallen, terwijl de penthouses rond de 160 vierkante meter zullen zijn. Alle appartementen zullen ook een eigen balkon en een ondergrondse berging hebben. Over dit project is verder nog weinig informatie beschikbaar, dat geldt ook voor het volgende project. Aan de Ruyterstraat komen namelijk 75 appartementen op de oude parkeerplaats naast de Nieuw-Apostolische Kerk. De opleveringsdatum voor de appartementen zal naar schatting eind 2022 zijn, compleet met badkamer, keukenblok, stoffering en gordijnen. De appartementen worden gebouwd voor studenten van het Wittenborg, blijkt uit een bericht dat buurtbewoners hebben ontvangen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!