Brrrr….IJskoud de beste

Zondag 1 maart 2015

Door Wilco Westrik

© Wilco Westrik

Ik heb zojuist witte tulpjes gekocht, een aantal mooie bloesemtakken en vier lekkerbekjes hmmm….zin aan als ik straks thuis kom. Ik rij op de terugweg naar huis toe en voel een harde bries langs mijn gezicht en haren strijken. De zon is echter ook te bespeuren maar ’t is guur weer. Ik rijd op de Asselsestraat alwaar een groot aantal opvallende vlaggen en een erehaag van ballonnen mij welkom heetten.

Van Swoll IJssalon trakteert vandaag. Ik lees op het uithangbord dat men vandaag één bolletje ijs gratis krijgt. Ik kijk naar rechts en zie diverse mensen in het schuchtere zonnetje genieten van hun bolletje ijs. Zal ik afstappen, zal ik even in de rij gaan staan denk ik hardop. Nee, echter stop ik om dit tafereel op een afstandje te aanschouwen. Hoe druk het is en of er een redelijke doorloop is op dit gratis ijsje. Het is een jaarlijkse traditie, zo weet ik en vele Apeldoorners met mij. Nu vandaag op 28 februari en volgens mij was het nog nooit zo vroeg in het seizoen dat deze IJssalon haar deuren opende. Mooi om te zien dat jong en oud even naar binnen lopen om zich van een bolletje ijs te laten voorzien. Al likkend maar toch ook weer wat vreemd zie ik sommigen van hen om hun heen kijken. Ik zie dikke winterjassen die tot hoog in de nek hun weg nog weten te vinden. Velen kunnen de verleiding niet weerstaan. Het wordt langzamerhand drukker en drukker.

Ik heb mijn foto’s gemaakt en dit mooie tafereel gade mogen slagen. Ik stap op mijn fiets, bepakt met mijn bosje witte tulpen en visje. Het is immers nog een lange weg te gaan dat vals plat stuk asfalt genaamd de Asselsestraat. Ik ben bijna thuis en wetende dat daar de kachel lekker snort op graadje 20 doe ik bij thuiskomst ons warme lekkerbekje op ons boterhambordje en schud wat aan de fles met vissaus…hmmm…om warm van te worden!

Zo zie je maar weer…een ieder loopt ergens anders voor “warm”. Helemaal in deze tijd waarin ik toch blijf hopen dat ondanks de opening van de IJssalon, de zonnestralen en de witte tulpjes er nog een fikse stoot nachtvorst mag gaan volgen en koning winter nog van zich mag laten horen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!