Buddy to Buddy Apeldoorn zoekt buddy’s voor vluchtelingen

Maandag 7 augustus 2023

Door Redactie

Wil jij graag iets betekenen voor mensen die hun weg in Nederland nog moeten vinden? Buddy to Buddy Apeldoorn is een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen die noodgedwongen hun thuisland hebben moeten ontvluchten. De organisatie koppelt vluchtelingen aan betrokken Apeldoorners, zodat ze kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving en nieuwe vrienden kunnen maken.

Taken

Buddy to Buddy Apeldoorn zoekt buddy’s voor vluchtelingen die bijvoorbeeld Nederlands willen leren, contact willen maken met Nederlanders, willen weten hoe het is om in Nederland te wonen of hulp nodig hebben bij het invullen van formulieren of het vinden van een woning. Buddy’s ontmoeten vluchtelingen eens per week voor een uurtje. Ze kunnen samen kletsen, wandelen, naar de bioscoop gaan of iets anders leuks doen. Als buddy probeer je de vluchteling te helpen met het dagelijks leven in Nederland.

Activiteiten

De organisatie organiseert nog enkele extra activiteiten, zoals de ‘Buddywalk’. De Buddywalk is een leuke en ontspannende manier om kennis te maken met andere buddy’s en vluchtelingen. Er wordt gewandeld door het mooie Apeldoorn en gepraat over ervaringen en interesses. De wandeling start op zaterdag 19 augustus, om 9:45, vanaf de parkeerplaats bij het AZC aan de Deventerstraat. De wandeling is ongeveer 3 kilometer en is geschikt voor alle leeftijden.

Daarnaast organiseert de stichting een ‘Zomerpicknick’. Deze picknick is een gezellige bijeenkomst om elkaar beter te leren kennen. De aanwezigen brengen samen een picknicklunch mee en genieten van het (hopelijk) mooie weer en de omgeving in het Zuidbroekpark. Er is ook ruimte voor spelletjes en andere activiteiten. De picknick wordt zondag 20 augustus vanaf 14:00 gehouden in het Zuidbroekpark.

Tot slot het ‘Buddycafé’ Dit is een ontmoetingsplek voor buddy’s en vluchtelingen. Er wordt kennis gemaakt met elkaar en gebouwd aan vriendschappen. Er is ook altijd een kopje koffie of thee voorhanden. Het vindt maandag 4 september, vanaf 19:15, plaats in het Buddycafé in ACEC aan de Roggestraat.

Ben je geïnteresseerd om buddy te worden? Meld je dan aan via de website van Buddy to Buddy Apeldoorn. Je kunt ook meer informatie krijgen op de informatieavond op woensdag 6 september. De informatieavond start om 19:30 uur bij ACEC aan de Roggestraat 44.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!