Buddy to Buddy nu officieel van start in Apeldoorn

Maandag 20 september 2021

Door Redactie

Buddy to Buddy Apeldoorn

Organisatie Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen aan stadsgenoten op basis van gemeenschappelijke interesses en gelijkwaardigheid. Het matchingtraject, van ongeveer 4 maanden, bestaat uit verschillende rondes waarbij je uiteindelijk aan een ‘buddy’ gekoppeld wordt. De voorgaande keren in Apeldoorn werden er pilots georganiseerd, nu is Stichting Buddy to Buddy Apeldoorn opgericht. Het is de bedoeling dat er nu meerdere matchingrondes per jaar komen, de aankomende ronde start volgende maand.

Apeldoorn

“Het uitbreiden van je netwerk is enorm belangrijk als je nieuw bent in Nederland”, vertelt projectleider Dieuwke de Boer. “Ondanks dat we zien dat mensen heel graag willen, is het toch niet vanzelfsprekend dat je snel een nieuw netwerk opbouwt. Gelukkig zijn er veel Apeldoorners bereid om hun deur open te zetten. Na 2 succesvolle pilots, hebben we onlangs officieel onze stichting opgericht. Stichting Buddy to Buddy Apeldoorn gaat zich inzetten om per jaar meerdere matchingsrondes te organiseren en daarmee heel veel nieuwe Nederlanders en Apeldoorners aan elkaar te koppelen. Samen bouwen we zo aan een inclusieve stad. Stap voor stap en ook vriend voor vriend.”

Het traject

De inwoners uit Apeldoorn worden aan nieuwkomers gekoppeld op basis van overeenkomsten, hobby’s of ook interesses. Buddy’s kiezen ervoor om elkaar in een periode van 4 maanden 1 keer per week te zien, daarmee openen ze de deur naar elkaars wereld. De stichting organiseert gezamenlijke activiteiten, waarbij buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Na de periode wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is er zelfs een mooie vriendschap ontstaan.

Buddy to Buddy organiseert een informatieavond op 29 september bij PLEK op het Zwitsalterrein. Tijdens deze avond vertellen ze je alles over Buddy to Buddy en het buddytraject. Aanmelden kan via de website of de mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!