Buitenfilm op het Van Reekumplein

Vrijdag 21 juli 2023

Door Redactie

In augustus kunnen filmliefhebbers weer genieten van een unieke ervaring, want GIGANT tovert het Van Reekumplein in Apeldoorn om tot een sfeervolle buitenbioscoop. Op zes avonden, namelijk 10, 11, 12, 17, 18 en 19 augustus, presenteert GIGANT zes topfilms onder de sterrenhemel. Met de buitenlucht als decor belooft het een bijzondere filmbeleving te worden.

Programma van de Buitenfilm

Op 10 augustus wordt het startschot gegeven met de film “De Beentjes van Sint Hildegard”, waarin cabaretier Herman Finkers de sprong maakt van het podium naar het witte doek. Een dag later, op 11 augustus, staat “The Big Lebowski” van de Coen-broers op het programma. Deze film gooit bowlen, action painting en B-porno in een geheel nieuw daglicht.

Op 12 augustus is het tijd voor “Pane e Tulipani”, een heerlijke Italiaanse komedie over een vrouw die wel eens iets anders wil dan haar gezinnetje, en daarbij geniet van pizza’s van Viva La Pizza. Op de 17e komt een van de grootste Franse filmhits ooit aan bod: “Bienvenue Chez les Ch’tis”, waarin een postbeambte een positie aan de Côte d’Azur probeert te regelen maar voor straf wordt overgeplaatst naar Noord-Frankrijk.

Op 18 augustus staat “Wild Tales” op het programma, een doldwaze Argentijnse film met een vleugje Pedro Almodóvar. Als afsluiter op 19 augustus kunnen bezoekers genieten van “The Full Monty”, waarin een zestal werkloze mannen proberen wat bij te verdienen door een Chippendales-achtige stripshow te geven, met Fish & Chips van visspecialist Jacob Heijnen.

Tickets

Kortom, de buitenfilms bij GIGANT bieden een gevarieerd en boeiend programma voor alle filmliefhebbers. Tickets verkrijgbaar via de website van GIGANT, of aan de balie van GIGANT.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!