Help de bevolking van Oekraïne

Buste Willem I klaar voor transport naar Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte

Woensdag 1 april 2015

Door museumvoorkor

Zaterdag 2 mei 2015 opent het eerste Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte haar deuren in Apeldoorn. Op dit moment wordt er flink gebouwd aan het museum. De zalen beginnen vorm te krijgen en zijn bijna klaar om te worden ingericht. De collectie van het nieuwe museum bestaat uit kunst uit de openbare ruimte. De buste van Willem I op het Raadhuisplein is het eerste kunstwerk dat is ingepakt. Willem is klaar voor transport: over een paar weken is zijn nieuwe onderkomen het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte.

Apeldoorn is even rijk aan groen als aan kunstwerken in de openbare ruimte. Ruim 120 kunstwerken liggen, hangen en staan verspreid over heel Apeldoorn, waarvan de meeste onopgemerkt worden voorbijgelopen, -gefietst of -gereden. Mensen reizen af naar musea en kopen kaartjes om kunst te bekijken, maar ze zien niet de kunst die tentoongesteld staat in hun achtertuin. Waarom niet? Wordt kunst pas echt gewaardeerd als deze in een museum wordt geëxposeerd? ‘Blijkbaar wel’, is de logische conclusie van de oprichters van het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte, ‘daarom hebben wij besloten een museum te bouwen.’

Het resultaat hiervan is een museum dat 24/7 geopend is. OPEN is daarom de toepasselijke titel die is gekozen voor de openingstentoonstelling die vanaf 2 mei te bezoeken zal zijn. Willem I wacht ondertussen geduldig af tot hij zijn ereplaats mag innemen. Meer informatie over het museum, de opening en de medewerkers vind je op www.museumvoorkor.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?