Buurtassistent worden… Iets voor jou?

Donderdag 20 september 2018

Door Redactie

Je kent ze wel: de buurtassistenten van Zuid Doet Samen. Dag in dag uit zijn ze in de wijk te vinden. Dicht bij de mensen door huis aan huis aan te bellen en met iedereen in gesprek te gaan. Signaleren wat er speelt, buurtbewoners verbinden en waar nodig ondersteuning regelen. Heb je wel eens gedacht: ‘dat lijkt mij ook wel wat’? Dan heeft Zuid Doet Samen goed nieuws. Ze starten midden oktober met een cursus buurtassistent en je kunt meedoen.

Deze cursus bestaat uit tien bijeenkomsten op dinsdagavonden (16:30-21:00). Er doet een aantal welzijnswerkers mee en ook een groepje buurtbewoners uit Hoenderloo. Daarnaast bieden ze een beperkt aantal plaatsen aan voor buurtbewoners uit Apeldoorn-Zuid. Je kunt een van hen zijn. Na deze serie bijeenkomsten volgt een praktijkdeel: meewerken met een ervaren buurtassistent.

Deze cursus is een unieke kans om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Er is veel ruimte voor persoonlijke groei. Ook biedt de cursus theoretische verdieping met vakken als burgerschap, wmo, gezondheidsgerichte benadering en buurtgericht werken. Via het praktijkgedeelte kun je meteen aan de slag en lever je een waardevolle bijdrage voor de wijk Apeldoorn-Zuid.

Een intakegesprek is onderdeel van de cursus. De deelname is voor buurtbewoners van Apeldoorn-Zuid gratis, maar je betaalt wel €6 per cursusdag als bijdrage voor het eten. De cursusdagen zien er als volgt uit: 16:30-18:00 lesblok 1; 18:00-19:30 gezamenlijk eten; 19:30-21:00 lesblok 2. Het meewerken als aspirant-buurtassistent is een vrijwilligersfunctie.

Interesse? Neem dan voor 1 oktober contact op met Aart Meiling (teamleider buurtassistenten) voor meer informatie: 06 – 8355 1251.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!