Cadeauswap bij Orpheus: Verras met Theater en Steun het Goede Doel

Maandag 18 december 2023

Door Redactie

Nu Sinterklaas achter de rug is en Kerst voor de deur staat, rijst de vraag: wat geef je nu als cadeau? Theater Orpheus heeft het antwoord: zeg vaarwel tegen cliché geschenken en geef theater cadeau! Mocht je toch eindigen met de klassieke kerstsokken, badschuim of dat ene boek dat je al hebt, dan biedt Orpheus een oplossing. Op vrijdag 5 januari kun je deze cadeaus inleveren bij Orpheus en ontvang je een tegoedbon van 5 euro voor een voorstelling of concert naar keuze.

Originele cadeaus 

Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus, benadrukt: “Ieder jaar passeren diezelfde sokken, kaarsen en badschuim de revue. Wij hebben een origineler voorstel: theater! Orpheus biedt een breed scala aan voorstellingen, van cabaret en concerten tot grootse musicals en toneelstukken. Vorig jaar hebben we een overweldigende hoeveelheid cliché cadeaus ingezameld, laten we dat dit jaar overtreffen!”

De ingeleverde cadeaus vinden een nieuwe bestemming bij de Apeldoornse Kledingbank Sant’Egidio. Deze organisatie biedt meer dan alleen kleding aan mensen die financieel in de knel zitten. Ronald Dashorst, vertegenwoordiger van de Kledingbank, is verheugd over de actie: “Op deze manier kunnen we velen letterlijk en figuurlijk warmte schenken. Dus kom maar op met die cadeaus: voor de één cliché en onpersoonlijk, maar voor de ander een groot geschenk. Handschoenen, sokken, ondergoed, doucheschuim en geurtjes? Alles is welkom!”

Snert van de chef

Orpheus zet zich deze winter ook in voor een ander lokaal goed doel door ‘Snert van de Chef’ te verkopen. Voor 7,50 euro per liter geniet je thuis van heerlijke erwtensoep uit de keuken van Orpheus en ondersteun je het goede doel. De helft van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Internationale Schakelklas (ISK). Dat is een overgangsklas speciaal voor leerlingen die nog niet klaar zijn om het reguliere onderwijs te volgen. Zij leren de Nederlandse taal en krijgen begeleiding bij alledaagse vragen. Als dank mogen zij met z’n allen een voorstelling in Orpheus bijwonen. Bestel de snert vóór 28 december op de website van Orpheus.

Inleveren en ophalen 

Op vrijdag 5 januari 2024 kun je tussen 16:00 en 18:00 uur je cliché cadeaus inleveren bij Orpheus (Entree Zuid) en ontvang je een 5 euro kortingsvoucher van Orpheus. Tevens is het mogelijk om op deze dag, tussen 16:00 en 18:00 uur, de bestelde snert op te halen bij Entree Zuid van Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!