Candy fenomenaal in Gigant

Zondag 4 april 2010

Door Peter Vroon

In een uitverkochte Gigant speelde Candy Dulfer met haar acht koppige band de lampen van het plafond. Een mix van oud en nieuw werk kwam voorbij in een show die vanaf het begin stond als een huis. Candy staat niet met de eerste de beste muzikanten op het podium. Eén voor één hebben ze hun stempel wel gedrukt op de muziekwereld. Zoals toetsenist en zanger Chance Howard afkomstig uit de band van Prince en de virutuoze Jan van Duikeren op trompet en bugel. Als je zulke mensen achter je hebt staan, dan doe je het goed en mag  je als publiek ook wat verwachten. Lange instrumentale stukken en heerlijke gitaarsoli van Ulco Bed gingen door merg en been.

Naast saxofoon spelen liet Candy horen dat ze ook kan zingen. Veel nummers zong ze tussen het spelen door samen met gastzanger en rapper VET, maar ook solo kan ze prima uit de voeten en meerstemmig klonk de band heel hecht. Toen ze vervolgens haar saxofoon er weer bij pakte en tegenover trompettist Jan van Duikeren ging staan voor een duet was het feest compleet.

Zelfs voor de niet muziekkenner was het overduidelijk dat hier een heel goeie band stond. Pick up the pieces, waarin samen met de drummer nog even vrolijk werd geimproviseerd was een waardige afsluiter en na nog twee toegiften zaten de ruim twee uur Candy Dulfer erop. Jammer, het smaakte naar meer. (foto:Peter Vroon)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?