CDA Apeldoorn is op zoek naar anekdotes

Maandag 30 november 2015

Door StrangeArt

Het CDA Apeldoorn bestaat deze maand 35 jaar en dat wil men vieren. Tijdens de viering is er een PowerPoint presentatie “aan de hand van foto’s en documenten uit de tijd van toen. Zit er ook nog iets in uw archief”. Nou er zit wat in mijn archief, de strapatsen van wethouder Bolhuis en zijn partner. Ik put uit mijn herinneringen tijdens mijn acht jaar als raadslid.

Bolhuis was, voor dat hij wethouder werd, directeur van de keten Charley cafetaria’s. Zoals het hoort heeft hij bij zijn wethouderschap die functie over gedragen. Dit om belangenverstrengeling te voorkomen, heel netjes en conform de integriteitregels. Hij droeg het directeurschap van Charley over aan zijn partner.

In die tijd was ik een fanatiek ventje, bij elke bestemmingsplanwijziging fietste ik er altijd heen. Helemaal bij een artikel 11 procedure (Voor u: een versnelde bestemmingsplan procedure alleen mogelijk bij een groot maatschappelijk belang). De ruimtelijke ordening procedure betrof een gebouw aan de Deventerstraat, kijkend door de geblindeerde ramen zag ik de rood witte kleuren van Charley cafetaria. Hoe zo een groot maatschappelijk belang?. Ik ben het ambtelijk apparaat ingedoken en toen bleken er nog meer eigenaardigheden te zijn. Voor een horecagelegenheid moeten er een bepaald aantal parkeerplaatsen zijn, en die waren er niet. Dat probleem van die parkeerplaatsen werd opgelost door een grondruil met de gemeente, een budgettair neutrale ruil. Ik wek mogelijk de suggestie dat Bolhuis hier achter zat, dat lijkt zo, maar echt bewijzen kan ik het niet. Laten we het maar een zeer toevallige samenloop van omstandigheden noemen. Maar wel passend in een patroon.

 

Wat ik mij ook herinner is de aanbesteding van de catering van de kantine, een verantwoordelijkheid van Bolhuis. Vlak na het einde van de termijn kwam er nog een offerte binnen van een pas opgericht cateringbedrijf, die offerte was lager dan alle andere biedingen. Wat opviel was dat dit een splinternieuw catering bedrijf was en het gerucht ging dat de partner van Bolhuis de directeur was. Ik wek mogelijk de suggestie dat Bolhuis hier achter zat, dat lijkt zo, maar echt bewijzen kan ik het niet. Laten we het maar een zeer toevallige samenloop van omstandigheden noemen. Maar wel passend in een patroon.

Ik heb een aantal keren het woord en begrip “patroon” genoemd. Niet zo gek de typering patroon als je even in Google het woord “Bolhuis” intypt. Doe het maar, scheelt mij tekst typen Ik ken weinig ex wethouders en burgemeesters waar een boek aan is gewijd, Bolhuis heeft de eer: In 2007 verscheen van Boudewijn Warboek het boek “De val van een burgemeester : grootheidswaan en machtsmisbruik in bestuurlijk Nederland

Aan het CDA: past dit in uw PowerPoint presentatie?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!