CDA wil ook aandacht en andere actualiteitsvragen in de raad

Zaterdag 30 januari 2016

Door StrangeArt

Vooraf: Sinds kort krijg ik van de griffie (weer) alle raadsstukken.  Op StrangeArt’s wijze zal ik selectief commentaar leveren op al of niet belangrijke items.
CDA wil aandacht.

Wat is actueel en wat niet. In mijn ogen is actueel iets wat direct moet worden opgelost, waar de hele burgerbevolking over spreekt en niet even in de wandelgangen geregeld kan worden.

Uitsnede uit de CDA vraag:

Een Apeldoornse inwoner krijgt een factuur van €0,45 voor het hebben van een uitweg. De uitvoeringskosten om deze factuur bedragen om en nabij € 17,- De vraag: Ziet het college mogelijkheden om op een andere manier met dergelijke facturen om te gaan, bijvoorbeeld door deze af te kopen voor een langere periode.

Dit lijkt mij zo’n onderwerp wat je ‘even regelt’ en niet twee dagen, beetje hijgerig, vlak voor een vergadering indient.

VVD: Onze burgemeester valt VVD Premier Rutte aan

Aanleiding voor de vragen van de VVD is een interview van de Stentor met de burgemeester:

Citaat uit de Stentor:

De Apeldoornse burgemeester John Berends wil niet meegaan in de ‘hijgerigheid’ waaraan premier Mark Rutte zich volgens hem schuldig maakt met betrekking tot vluchtelingen. Met uitlatingen die Rutte afgelopen vrijdag deed zet hij de verkeerde toon, vindt Berends

De actualiteitsvraag begint mooi, helemaal mee eens.

De gebeurtenissen in Keulen tonen aan dat het niet werkt om informatie achter te houden. Openheid is belangrijk in de discussie over de asielinstroom en de veiligheidsgevoelens in de samenleving.

Daarna het venijn in de vragen.

Is de burgemeester het eens met de uitspraak dat we onze waarden en normen handhaven en dat we geen concessies doen als het gaat om verhoudingen tussen man/vrouw, homo/hetero, blank/zwart? De asielzoekers passen zich daaraan aan. Hoe kan deze uitspraak slecht zijn voor het draagvlak in Apeldoorn? 

Mijn visie op de vragen: Wie gooit nou olie op het vuur? De burgemeester of de VVD fractie?

Dit waren dus de hemelschokkende, maatschappij veranderende vragen van de door u gekozen raadsleden. Klein bier, geen zwartboek over bijvoorbeeld de PGB of de huishoudelijke hulp.

Over de foto, gejat van de CDA site, Myrthe Kuiper, de actuele vragenstelster.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!