Charity diner in het Oude Kantongerecht

Woensdag 11 augustus 2010

Door ilona

Voor 50 euro lekker eten en drinken met live muziek en ook nog een goed doel steunen? Dat klinkt heel goed. Op 4 vrijdagen worden vanaf 19.00 uur in restaurant Het Oude Kantongerecht Charity diners georganiseerd. De organisatie ligt in handen van Kiwanis Club Apeldoorn en De Passerel.

De Passerel is een in Apeldoorn gevestigde zorginstelling die zich richt op begeleiding en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Zij exploiteert daartoe een aantal voorzieningen, waaronder restaurant Het Oude Kantongerecht. Sinds 2003 is zij actief in Bulgarije waar ze meedraaien in projecten ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking. In Razlog wordt gewerkt aan een dagvoorziening waar een permanente crisisopvang gerealiseerd gaat worden. De investering geldt voor het gebouw: de Bulgaarse overheid zorgt voor de invulling.

Vorig jaar kwam de Passerel in contact met Kiwanis Club Apeldoorn: een serviceclub waarin een groep mannen met uiteenlopende beroepen zich inzetten voor goede doelen onder het motto “Serving the Children of the World”. Eerdere acties waren o.a. ten behoeve van het Ronald McDonaldhuis en het HAPS-kamp. De beide organisaties sloegen de handen ineen en organiseerde in 2009 een succesvol charity diner. Hoewel alle avonden toen uitverkocht waren, was de opbrengt van 10.000 euro niet voldoende. Dit jaar hoopt men 15.000 euro op te halen en dat terwijl de prijs per couvert slechts 50 euro is. Dat kan, zo licht projectleider Johan Machiela toe,  alleen doordat er vele sponsors zijn en vele vrijwilligers.

Zo zullen leden van Kiwanis samen met de medewerkers en cliënten van de Passerel voor de bediening zorgen. De Apeldoornse pers werd op locatie geïnformeerd over de avonden. De inschrijving voor de avonden is reeds begonnen en loopt al voor de persaandacht als een trein. De avonden hebben een verschillend thema: 10 september: tapas avond, 17 september: streekprodukten, 24 september: biologisch en tot slot 1 oktober: Bulgarije. Voor die avond wordt speciaal een Bulgaarse kok ingevlogen. Per avond zijn 60 couverts beschikbaar. Aanmelden kan met een mail naar kantongerecht.gast@de-passerel.nl.

Foto: D&R Fotografie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!