Chef Leon Klopman gaat uitdaging van Voedselbank Apeldoorn aan

Dinsdag 14 december 2021

Door Redactie

Voor het tweede jaar op rij lanceert Voedselbank Apeldoorn met de Chef’s Challenge hun Pluspakket-actie. Dit jaar is het de beurt aan chef kok Leon Klopman van restaurant De Bon Vivant om met ingrediënten van de Voedselbank een recept te ontwikkelen. Voor het Pluspakket heeft Leon luxe toevoegingen bedacht, die het recept naar het volgende niveau tillen. Via de website van Voedselbank Apeldoorn kan dit pakket gedoneerd worden. “Geweldig dat klanten van de Voedselbank zo tijdens de feestdagen iets extra’s ontvangen”, vertelt chef Leon.

Chef’s Challenge

Voor de tweede editie van de Chef’s Challenge was het aan chef kok Leon Klopman om met ingrediënten van de Voedselbank een recept te ontwikkelen. “Een hele eer”, aldus Leon. “Op ‘t eerste oog ook een echte uitdaging, maar ik ontdekte ook hoe breed het aanbod van de Voedselbank eigenlijk is.” Na boodschappen doen in de supermarkt-setting van Voedselbank Apeldoorn kon Leon in zijn keuken aan de slag.

Hoe chef kok Leon Klopman het ervan af bracht ontdek je in de video bij dit bericht.

Een extraatje voor Voedselbank klanten

Het Pluspakket is bestemd voor de ongeveer 260 gezinnen die de Voedselbank het hele jaar door steunt; ‘Apeldoorners die het even nodig hebben’, zoals de stichting ze zelf omschrijft. De voedselhulp die zij wekelijks ontvangen bestaat veelal uit basisproducten en met het Pluspakket kan tijdens de feestdagen iets extra’s gedaan worden.

Chef kok Leon Klopman weet dat zo’n Pluspakket al veel verschil kan maken: “Ik vind het natuurlijk heerlijk om in mijn eigen keuken prachtige gerechten te bereiden, maar ik weet ook dat een beetje extra veel toe kan voegen aan een recept.” In het Pluspakket van 2021 vinden klanten o.a. luxe producten zoals noten en olijfolie. “Het soort producten dat van een gerecht een feestmaaltijd maakt, daar gaat het Pluspakket om.”

Doneer Pluspakketten

Het doel van de Pluspakket-actie van Voedselbank Apeldoorn is om iedere klant een pakket te schenken. Je kunt ook gemakkelijk meerdere pakketten schenken of een vrij bedrag doneren. Je kunt kiezen uit één of meerdere pakketten voor één persoon, een klein of een groot gezin.

Schenk een Pluspakket

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!